Életmód

A manikűr, amely fiatalít

A korunkat az arcunkon kívül a térdünk és a kézfejünk árulja el a leghamarabb. Ám van megoldás arra, hogy egy kicsit fiatalabbá varázsoljuk a kezünket a manikűrünkkel. Mutatjuk az egyszerű megoldást.

A kezünk azért is képes elárulni a korunkat, mert hajlamosak vagyunk egy kicsit elfeledkezni a megfelelő védelméről. A kézkrémen kívül – nyáron – a fényvédő krémet ez a testrészünk is megérdemli. Így csökkentve az ott lévő bőr öregedését. Ráadásul a napi házimunka sem tesz jót neki, mint például a mosogatás.

A világos piros körömlakk fiatalítja a kezek inézetét. Fotó: shutterstock/Emmily

De egy jól eltalált, egyszerű manikűrrel remekül fiatalabbá varázsolhatjuk kezünk kinézetét. Ehhez nem kell mást tenni, mint előkészíteni egy körömlakkozáshoz a kezünket. Áztassuk be kicsit a kezünket, ahogy a sztárok manikűröse javasolta. Alapozzuk le a körmünket ahhoz, hogy felvihessük rá a megfelelő színű lakkot.
A fiatalos kéz titkos fegyvere egy bizonyos színű körömlakk. Sokan viselik, örök és klasszikus. Ez pedig a piros. Ez a szín egészen egyszerűen évekkel fiatalabbá teszi a kézfejet. Ugyanakkor minden alkalomhoz és ruhához tökéletesen illik, a hétköznapitól egészen a különleges alkalomig.
Ugyanakkor nem minden árnyalata megfelelő a célnak. Nem a vérvöröset érdemes ehhez választani, hanem a inkább a narancssárgába hajló árnyalatokat. A világosabb piros a nyerő.