Kultúra

Szívszorító krimi az új magyar film

November 21-én kerül a mozikba a Valan – Az angyalok völgye, Bagota Béla első nagyjátékfilmje. A feszült és szívszorító lélektani krimihez most elkészült a trailer is.

A Valan – Az angyalok völgye, Bagota Béla első nagyjátékfilmje a skandináv bűnügyi történetek nyomvonalán haladó, éjfekete és sokkoló thriller. A film fő helyszíne az erdélyi bányaváros, Balánbánya, de a filmet Sepsiszentgyörgyön, Brassóban és Budapesten is forgatták.

Jelenet a filmből Fotó: Mozinet

Jelenet a filmből Fotó: Mozinet

A film főszereplője Péter (Krisztik Csaba), aki nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban. Péter egy telefonhívás miatt kénytelen visszatérni az erdélyi bányavárosba, amikor felmerül a gyanúja, hogy testvére holtteste került elő a hófödte fenyvesek között…

A filmben további főbb szerepet játszik Nyakó Júlia, Hatházi András, Pál Emőke, Tollas Gábor és Mátray László. Aki még nem döntötte el, hogy november 21-től mindenképp látni akarja ezt az alkotást, annak itt van a film trailere, ami talán mindenkit meggyőz.