Stílus

Gigi Hadid vezette le a kifutóról a „betolakodó” manökent

A „párizsi háztetőkön” mutatta be új kollekcióját a Chanel a divathét zárónapján, kedden.

A Grand Palais kupolái alatt kialakított 330 méteres kifutó díszlete a francia főváros házainak jellegzetes tetőit idézte meg. A Chanel minden alkalommal nagyszabású show-val kápráztatja el a közönségét, idén azonban a krémszínű kövezet és a bádoglemezek uralták a látványt.
A Chanel ezzel a februárban elhunyt ikonikus művészeti vezetője, Carl Lagerfeld emléke előtt adózott, Lagerfeld ugyanis karrierje nagy részét Párizsban töltötte.

Párizs, 2019. október 1. Kaia Gerber amerikai modell egy kreációt mutat be Virginie Viard francia tervezőnek a Chanel francia divatház számára készített 2020. tavaszi-nyári női kollekciójából a párizsi divathéten. MTI/EPA/Ian Langsdon

A Chanel közleménye szerint a díszlet kéményeit és tetőablakait bolhapiacokon találták. A Chanel „elkötelezett amellett, hogy ha lehetséges újrafelhasználjon, újrahasznosítson anyagokat és elemeket divatbemutatói díszleteihez” – közölte szóvivőjük.

Ez volt a divatház első olyan kollekciója, amelyet teljesen Virginie Viard, Lagerfeld utódja tervezett. Viard hosszú ideig volt Lagerfeld jobb keze, kezdetben a Cloénál, majd a Chanelnél, amelynek művészeti vezetését februárban vette át. A Coco Chanel által 1910-ban alapított kicsiny butik ma már megamárka, 2018-ban bevételei 13 százalékkal 11,1 milliárd dollárra nőttek.

Gigi Hadid a bemutatón. EPA/IAN LANGSDON

A divatbemutatót megzavarta egy kisebb közjáték, de a sztárvendégek egyike, Gigi Hadid közbelépett és levezette a kifutóról a „betolakodó manökent”.
Egy fiatal nő, aki fekete-fehér tyúklábmintás tweed kosztümöt és fekete kalapot viselt, a nézőtérről ugrott fel a kifutóra a manökenek közé és velük vonult a záróképben. Egy teraszhoz érkezve azonban Gigi Hadiddal találta szemben magát, aki levezette a betolakódot a pódiumról és átadta a biztonságiaknak.

Utóbbiak azért sem észlelték, hogy valaki megzavarta a showműsort, mivel a nő a Chanel egyik klasszikus mintájú kosztümjét viselte.
Az illetőről később kiderült, hogy Marie Benoliel francia komédiás volt, aki közismert arról, hogy váratlanul és hívatlanul feltűnik rendezvényeken.