Kultúra

Müller Péter Sziámi apropó nélkül koncertezik

Müller Péter Sziámi költő, énekes, dalszerző nem idén lesz 50, 60 vagy éppen 70 éves. Csak épp most érezte úgy, hogy eljött az újabb összegzés ideje, ezért az Erkel Színházban ad életHű koncertet.

Müller Péter Sziámi a magyar kulturális élet meghatározó alakjaként évtizedek óta. Őt nem lehet beskatulyázni, mindig új és új dolgokat hoz létre. Így születtek pályafutása alatt mindig merészen új dolgok – a Sziget Fesztiváltól a Bartók Plusz Operafesztiválon át – az ezernél több dalig, amit a maga és mások számára írt.

Kölcsönhatásokból újabb összhatás jön létre most létre, és ez az életHű címet kapta. Az Erkel Színházba, október 29-én olyan különleges vendég-barát-sztárfellépők érkeznek, mint Miklósa Erika, Szinetár Dóra, Szakcsi Lakatos Béla, Dés László, Tolcsvay László vagy éppen Novák Péter. A zenéről az igényes pop- és rockszcénából ismert kollégák gondoskodnak. A crossover repertoárban előadják a 80-as évek legendás slágereit, az URH, a Kontroll-Csoport, a Sziámi és az Európa Kiadó termésének legjavát.

Sokan emlékezhetnek még a Müller Péter Sziámi and Friends duplabulikra az A38 Hajón, vagy a koncertekre a Budapesti Kongresszusi Központban, a Dohány utcai Zsinagógában, vagy éppen a Katonában és a Madách Színházban. Az élmény és az összhatás most sem lesz más…