Életmód

Kóstold meg, mi van a PirosLábosban

Hamarosan itt a hétvége, amely napfényes, langyos, igazi őszi időt ígér. Érdemes kültéri programokat szervezni. Látogass el például a hatodik alkalommal megrendezendő PirosLábos fesztiválra.

A Budapesthez közeli Szigetmonostoron rendezik meg október 5-én a hatodik PirosLábos fesztivált. A családias rendezvényre várnak minden érdeklődőt, akik vendégei lehetnek egy napra a település lakóinak, művészeinek és éttermeinek.

Kinyitnak a porták a szigetmonostori PirosLábos fesztiválon. Fotó: Kovács Attila

Szigetmonostor Fő utcáján az érdeklődők elfeledett receptek alapján készült ételeket találhatnak, kézműves termékeket, de kinyitják az ősrégi porták kapuit is, hogy bárki megízlelhesse a régi falusi életet.

A nyitott portákon különleges koncertek, előadások, családi és gyermekműsorok, irodalmi beszélgetések, hangszersimogató valamint képzőművészeti kiállítás várja a kisebb és nagyobb vendégeket egyaránt.

A plébánia udvarában állítják fel a nagy színpadot a szervezők, ahol az Etnofil és a Csángálló zenekarok lépnek föl, de ott lesz a Miqueu Montanaro, Móser Ádám és Kertész Endre, a Kamondy-trió, a jubiláló Kőbéka együttes, Zazie, és a Szigeti Veszedelem. Felcsendül Pulcinella éneke, és a baptista rezesbanda hangja. A nap végén pedig a színpadra lép a 4lövet és a Sobriboogie zenekarok.

A fesztivál minden programja ingyenes és regisztrálni sem szükséges.

A részletes programokról és a helyszín megközelítéséről további információ található a piroslabosfesztival.hu oldalon.