Kultúra

Rollerre pattannak az Operaház művészei

A Magyar Állami Operaház színészei és balettosai is csatlakoznak a budapesti gurulóeszköz-felvonuláshoz október 5-én. 3 énekes és 2 táncos is rollerre száll, hogy a jobb levegőért küzdjenek.

Boncsér Gergely tenor, Kiss Diána szoprán, Kálnay Zsófia mezzoszoprán, Starostina Kristina címzetes magántáncos, Kekalo Iurii magántáncos és Kálnay Zsófia rollerrel teszik meg a 10 km-es távot a belvárosban. Ezzel is hangsúlyozva, hogy élhetetlen a város az autók miatt, és ahogy ők, úgy mindenki képes változtatni a közlekedésén.

Boncsér Gergely, Starostina Kristina, Kekalo Iurii és Kiss Diána is rollerezni fog

Az Opera művészei közül többen is minden nap rollerrel közlekednek a belvárosban, vagy mennek dolgozni a város különböző pontjairól. Szerintük ez a legjobb közlekedési eszköz, gyors, a BKV-val is összeegyeztethető, a munkahelyen pedig könnyen tárolható.

Újvári Péter gurulónagykövet – az Up! zenekar énekese – a művészeket és több száz rollerest, elektromos egykerekűs, hoverboardost, kerékpárost, gördeszkást, longboardost és görkorist vár a Hősök terére szombaton, 14.30 órára a Rollerbike felvonulásra, az ország legnagyobb gurulóeszköz-felvonulására