Konyha

A gasztronómia bűvöletében

A főzés és a sütés bizonyos szint felett már-már művészet. Az ízekkel, formákkal, textúrákkal való kísérletezést pedig az ételek iránti rajongás, lelkesedés és szenvedély hajtja. Ez az egyik titka a jól sikerült végeredménynek. Na de mi a többi titok?

Mai vendégeink az ételek láthatatlan összetevőiről mesélnek nekünk, történetekről, érzésekről a kis konyhától a csúcsgasztronómiáig. Milyen egy jó sütemény, egy jó desszert, vagy egy jó olasz tészta? Mi mindent lehet elkészíteni a sütőtökből a levesen kívül? Mennyire szeretünk és tudunk főzni? Kiből lesz konyhatündér? Emlékszünk még nagymamáink receptjeire? Szánkban érezzük még a vasárnapi húslevesének ízét? Erről beszélgetünk Pataki Ádámmal, Gianni Annonival, Segal Viktorral és meglepetés-hölgyvendégünkkel. Keddi témánk címe: Királyok a konyhában!

A Ridikül korábbi adásait ezen a linken nézhetik vissza.