Életmód

Egyél az őszülés ellen

Kimondhatjuk, hogy az ősz haj bizony öregít. Éppen ezért festetik sokan ősz tincseiket, hogy fiatalabbnak látszódjanak. De az őszülés megelőzhető vagy lassítható néhány remek étellel.

Ha szeretnéd megőrizni eredeti hajszínedet, akkor nem feltétlenül a hajfesték a megoldás. Érdemes belsőleg próbálkozni a probléma megoldásával. Ehhez érdemes elsősorban sok zsíros halat enni.

Étellel is sokat tehetünk az ősz hajszálak ellen. Fotó: LarsZ/LarsZ

Például lazacot, amiben – többek közt – rengeteg D-vitamin van és ez segít “fiatalon” tartani a hajad.
A haj színének megtartásához a B9-Vitamin nagyban hozzá járul. Ezt a vitamint nagy dózisban a lencsében és a csicseriborsóban lehet megtalálni. Így, ha meg akarod tartani eredeti hajszíned, akkor iktasd be az étrendedbe minél többször ezt a két hüvelyest.

A hajad érdekében rendszeresen egyél májat is. Végül is a resztelt máj, a sült libamáj, a májkrém és a májas hurka igen finom étel. A májban ugyanis sok a B12-, B9-vitamin, valamint a réz és vas. Ezek mindegyike jó szolgálatot tehet a hajad színének megőrzése érdekében. Ha szereted a japán nemzeti ételt, a sushit, akkor is nyert ügyed van. A tengeri halak mellett a tengeri hínár is segíthet neked, pontosabban a hajadnak. A moszat ugyanis tele van kollagénnel, cinkkel és számos más vitaminnal és ásványi anyaggal.