Kultúra

Ilyen lesz a bulizós Álomnagyi

Milyen egy nagyi, ha nem éppen átlagos? A francia rendező, Gabriel Julien-Laferrière Álomnagyi című vígjátékából - október 17-én - ki fog derülni.

Az Álomnagyi nem éppen átlagos nagyi, ahelyett, hogy vigyázna unokájára, szívesebben bulizik. Az ebből eredő kálváriáról szól a film humoros köntösbe öltöztetve. A hét féltestvérből álló szedett-vedett társaság, két évig boldogan élnek együtt tágas lakásukban, de a nyári vakáció idejére, ki kell költözniük otthonukból. Különböző szülőkhöz kerülnek. A legfiatalabb, a kis Gulliver a tengerparton élő nagymamájához.

Fotó: Big Bang Media

A különc Aurore mindent megkavar. Ahelyett, hogy vigyázna unokájára, szívesebben bulizik. Ezért aztán a fiú féltestvérei elhatározzák, hogy Gulliver megmentésére indulnak, és kezdetét veszi egy újfajta családi forradalom. Aurore nagyi már teljesen meg volt róla győződve, akadályok nélkül élvezheti az élet örömeit, amikor megjelenik ajtajában ez a hét nem mindennapi gyerek, hogy rendet teremtsen…

A francia családi mozi erénye, hogy különös hangsúlyt fektet a másság, a nemek, a nemzetek közötti egyenlősségre és az elfogadásra. A tiniszerelemtől kezdve, egymás elfogadásán át, az összetartásról, összetartozásról szól.

A film október 17-én kerül a hazai mozikba, Julie Gayet és Julie Depardieu főszereplésével.