Gyereknevelés

Újabb Harisnyás Pippi-film készül

Újabb játékfilm készül Astrid Lindgren világhírű gyerekregényéből, a Harisnyás Pippiből, ezúttal a Paddington című brit sikerprodukció alkotóinak közreműködésével.

A vörös copfos, szeplős, felemás harisnyás, bátor és jókedvű szupererős kislány története először 1945-ben jelent meg. Astrid Lindgren svéd szerző regényét azóta 77 nyelvre fordították le még üzbégre, szuahélire és zulura is), és több mint 65 millió példány fogyott belőle világszerte. A könyvből és folytatásaiból pedig számos tévéfilm és filmadaptáció született már.

Fotó: facebook.com/harisnyas.pippi.9

Harisnyás Pippi egy kilencéves kislány, aki a Villekulla-villában él koffernyi aranyával egy ló, illetve Nilsson úr, a kis majom társaságában. A regény két folytatást élt meg.

Legutóbb Michelle Obama beszélt arról a Today című tévéműsorban, hogy az első könyv, amely a kedvence lett gyerekkorában, az a Harisnyás Pippi volt.

Az új filmes adaptáción a StudioCanal és David Heyman brit producer Heyday Films produkciós vállalata dolgozik. Heyman volt a producere a Paddington és a Paddington 2. című brit kasszasikereknek is.

A Pippi-film elkészítését az Astrid Lindgren Company is támogatja.

Nils Nyman, Lindgren unokája, az Astrid Lindgren Filmvállalat igazgatója elmondta, hogy Heyman és StudioCanal elég garancia arra, hogy jó film készülhet, amely visszaadja mindazokat az értékeket, amiket a Harisnyás Pippi közvetített.

A kislány története Magyarországra először 1972-ben került Árkos Antal fordításában és Zsoldos Vera,[13] majd 1993-ban Dezső Andrea illusztrációjával. Az eredeti képekkel Tótfalusi István fordításában 1997-ben jelent meg