×

Szerelem

Így maradsz szép a rendszeres szextől

Nem kell rögtön a sminked után nyúlni, ha szép akarsz lenni, elég ha rendszeresen szexelsz. Persze, nem ilyen egyszerű ez, hiszen mit csinálj, ha épp nincs pasid? Hát gyorsan szerezz egyet, és dobd ki a púdered!

Nem véletlen, hogy ha rendszeresen szexelsz után szebbnek látnak. Nem csak a párod, de még azok is, akik nem látnak mindennap. A szex olyan hormonokat szabadít fel a szervezetben, amelyek hatással vannak pajzsmirigy működésére, fokozzák a vérkeringést illetve gyulladáscsökkentő hatásuk is van. Így lesz pirosabb az arcod, pattanástalan a bőröd, és ránctalanabb az egész külsőd.

Fotó: iStock.com/Photographee.eu

A szex és az orgazmus növeli az oxitocin nevű hormon szintjét, melyet szerelemhormonnak is neveznek. Növeli a vonzerőt, csábítóbb külsőt kölcsönöz, hiszen magabiztosságot ad. A jó szex a megfelelő önértékelésnél kezdődik, vagyis, ha te jól érzed magad a bőrödben, akkor a párod is egyre jobban fog kívánni téged.

Nem mellesleg húsz perc szexszel körülbelül 150-200 kalóriától is megszabadulhatsz. A szexológusok egyetértenek abban, hogy a szex az egyik legjobb mozgásforma, melynek a testünkre és a lelkünkre is pozitív hatással vannak. A védekezésre is figyelj, de ha csak lehet, ne az óvszert válaszd – persze csak akkor, ha már állandó a partnered. Az óvszer nélküli szex ugyanis a depresszió elkerülésében is segít. Ennek oka, hogy a férfiak által termelt spermium olyan összetevőket tartalmaz, melyek még jobban feldobják a hangulatodat.