Szerelem

Ezektől a szavaktól indulnak be a pasik

Egy angol nyelvű honlap, több ezer férfi bevonásával azt vizsgálta, hogy mely szavak azok, amik a leginkább felizgatják a pasikat. Pszichológusok pedig azt is kutatták, hogy egyáltalán miért hatnak ezek a szavak izgatóan a férfiakra.

Kérte már tőled is a párod, hogy beszélj szex közben? Ilyenkor nem arra gondolnak, hogy mesélt el mi volt a munkában, hanem hogy használj olyan szavakat, kifejezéseket, amitől izzani kezd a levegő. A pornó filmekben ezt rendszeresen használják, de a valóság azért ennél finomabb.

Fotó: iStock.com/George Rudy

A több ezer férfi – akik, részt vettek a közvélemény-kutatásban – egy olyan listát állítottak össze, ami nagyon is elfogadható, és érthető.

Íme, a szexi szavak és kifejezések listája:

Keményebben!
Akarlak!
Hatalmas!
Nagyon jól csinálod!

Pszichológusok szerint ezek a szavak bármelyik pasinál ugyanazt a hatást váltják ki, főleg ha a nő szorosan a fülébe súgja. Pszichológia szempontból ilyenkor a férfi egyszerre kap ösztönzést és megerősítést, hogy valamiben – amit szeret csinálni – nagyon jó, és ezzel jót tesz a nőnek is. A férfiak számára ugyanis legalább annyira fontos a nők orgazmusa, mint a saját maguké.