Kultúra

Indul a Fölszállott a páva gyerek változata

Október 25-én indul a Fölszállott a páva új gyerekévada a Duna Televízióban, amelyben a hagyományőrzés mellett a környezettudatosság is fontos szerepet kap. A tehetségkutatót idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

A gyerekek ezúttal is négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek – mérhetik össze a tudásukat.

Forrás: Médiaklikk

A műsor a szeptemberi válogatók legjobb pillanataival indul október 25-én a Duna TV-n. A két felvezető adásból derül ki, hogy kikkel találkozhat a közönség a november 8-án induló élő adásokban. Az előző évekhez hasonlóan 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig már tudni fogjuk, kik lesznek a kategóriák legjobbjai, és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence.

Az MTVA sajtóosztálya kiemelte: a Fölszállott a páva indulói fiatal koruk ellenére nagyon is tudatosak, ha környezetvédelemről van szó. A jelentkezők nagy része szerint, ahogy a kultúránkat, hagyományunkat ápoljuk, ugyanúgy a bolygónk jövőjére is oda kell figyelni.

“A Fölszállott a pávában most már nemcsak a hagyományőrzésről van szó, hanem a jelenünkről és a jövőnkről is. Sok mindent tanulhatunk ezektől a gyerekektől” – idézi az MTVA közleménye Novák Pétert, aki az egyik műsorvezető lesz.