Szerelem

A tested is árulkodik, ha hiányzik a szex

A szex hiánya a lelki problémák mellett testi tüneteket is képesek produkálni. Akár önként mondtál le a szexről, akár véletlenül alakult úgy, hogy épp most nincs senkid, a tünetek ugyanúgy jelentkeznek.

Fénytelen arcbőr, idősebb kinézet

Míg egy szenvedélyes szeretkezés felpörgeti a vérkeringést, és számos olyan hormont szabadít fel az agyban, ami üdeséget, boldogságot okoz, addig a szeretkezés hiánya épp az ellenkezőjét teszi. Egyszerűen úgy érzed, hogy kifakulsz. Az ösztrogén nevű női nemi hormon megváltozik a szervezetedben, nem jut elég nedvességhez a bőröd ezért fénytelennek és fakóbbnak fogsz látszani. A rossz kinézet optikailag öregít is. Ne hagyj fel a mozgással, sőt, akár szoláriumozhatsz is egyet, hogy érzed, teszel valamit a szépségedért.

Fotó: iStock.com/Liderina

Folyamatos fejfájás

A szex alatt felszabaduló endorfin sokkal jobb fájdalomcsillapító, mint a bármilyen gyógyszer. Maga az orgazmus érzése pedig akár 70 százalékkal is csökkentheti a kínzó fájdalmakat, és igaz ez a fejfájásra is. Így sok nő tévesen teszi, ha fejfájásra hivatkozva mond le a szexről, épp ez kell, hogy megszűnjön a folyamatos lüktetés a halánték környékén.

Kóros álmatlanság

Csak forgolódsz éjjelente, hajnal 1-2-ig el sem bírsz aludni, és ha mégis akkor is felriadsz korán? Nem kell komolyabb betegségre gondolnod, mert lehet, hogy erről is a szex hiánya tehet. Az orgazmus során oxitocin szabadul fel a szervezetedben, így ettől nyugodtabb és pihentetőbb lesz az alvásod. Persze az is egy plusz nyomásként nehezedhet rád, hogy nincs partnered, így egy ördögi körbe kerültél, aminek a vége, hogy nem tudsz aludni.