Kultúra

Magányból a szerelembe

A világhírű operaénekes fiatalos özvegye, Anna magányosan él egy budai luxusvillában, bár koránt sem egyedül. Nemere László tévéjátéka 1982-ben készült el. A Szerelmes sznobok október 11-én, 11:30-tól a Duna World műsorán.

Anna (Váradi Hédi), magányosan él egy budai luxusvillában, bár vele lakik ‘inasként’ a néhai férj emlékét áhítatosan ápoló öltöztető, Marcell (Csákányi László), valamint a viharos szerelmi életet élő, már négyszer házasodott lánya, Mara (Bánsági Ildikó) is. Egy napon az anya elhatározza, véget vet a lánya körüli zűrzavarnak, és meghívja az összes korábbi férjet, ám a meghívottak helyett egészen mások jelennek meg a villában.

Forrás: Mediaklikk

Később egy újabb férjjelölt is feltűnik a színen egy megzabolázhatatlan szőnyegszövő művész (Sinkovits Imre) személyében, akinek furcsa módon már nem is a kikapós fiatalasszony lesz szerelme tárgya, hanem annak szolid, visszafogott, özvegyi életet élő édesanyja.

Rendező: Nemere László
Forgatókönyvíró: Gyárfás Miklós
Operatőr: Czabarka György
Dramaturg: Bernát László

Szereplők: Váradi Hédi (Anna, az operaénekes özvegye), Csákányi László (Marcell, az inas), Bánsági Ildikó (Mara, a lánya), Sinkovits Imre (Ancsal Dávid, a leendő férj), Bujtor István (Elekes Balázs, a fővadász), ,Kádár Flóra (Bözsi néni, egy korábbi férj házvezetőnője), Gobbi Hilda, Baranyai Imre