Gyereknevelés

Mit olvassanak a gyerekek?

Izgalmas programokkal várja a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a gyerekeket is a hétvégén, A legjobb könyvek pedig ismét a Szívünk rajta gyereksarok ajánlásával.

A Várkert Bazárban megrendezésre kerülő eseményen szombaton 14 órától várja Kis-Várday Júlia drámapedagógus és Páder Petra, színésznő Budapest meséivel a gyerekeket. Ezen a programon Budapest rejtett csodáival egy interaktív foglalkozás keretében ismerhetnek meg a kicsik, Tittel Kinga Mesélő Budapest és A Várnegyed titkai című könyvei alapján. A foglalkozás után a szerző dedikálja is legújabb kötetét.

Fotó: iStock.com/macniak

Szintén szombaton, 16 órától Stuart Atkinson nagy sikerű mesekönyve alapján tartanak kreatív foglalkozást, amely során közösen fürkészik majd az égboltot és ismerkednek meg csillagképekkel, hullócsillagokkal, messzi-messzi galaxisokkal, na meg a Tejúttal a gyerekek. Az égbolt titkainak felfedezéséhez útitársként szintén Kis-Várday Júlia és Páder Petra csatlakozik.

Másnap, vasárnap délelőtt is folytatódnak a gyereke számára szóló előadások, programok. Libby Deutsch a Hogyan működik a világ? című gyerekkönyvének segítségével közös kísérletezésbe kezdhetnek és együtt próbálhatják megérteni a világ legelképesztőbb találmányainak működését – a csokitól egészen a GPS-ig, a vécétől az internetig.

A Szívünk rajta programja vasárnap 13:3-kor zárul egy észt meseíró, Anti Saar Így mennek nálunk a dolgok c. könyve alapján szervezett kincsvadászattal, ahol a gyerekek Kis-Várday Júlia drámapedagógussal és Páder Petra színésznővel eredne a manók rejtett kincseinek a nyomába. Bár elsőre nem hangzik túl merésznek, mindenki készüljön fel rá előre!

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár programjai ingyenesek, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.