Gyereknevelés

A fix bér és a rugalmas munkarend a meghatározó a fiataloknak

A rugalmas munkavégzés, stabilitás és az alapfizetés a legfontosabb munkahely választási tényezők a jövő munkavállalói számára - olvasható a PwC Magyarország felmérésében.

A közlemény szerint 2019-ben több mint 37 ezer fiatalt kérdezett meg a PwC a munkavállalási preferenciákról; a felmérésben részt vevők 51 százaléka felsőoktatásban, míg 21 százalékuk középiskolában tanul, 27 százalékuk pedig dolgozik.

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Az eredmények alapján kijelenthető, hogy a teljesítmény alapú honoráriumnál vonzóbb a fix, kiszámítható alapbér, és meghatározó a közvetlen felettes vezetői stílusa is a 16-28 éves korosztály számára. A cafeteria idén annak ellenére kiesett a top 10-ből, hogy tavaly még az előkelő negyedik helyen szerepelt.

A kutatásából kiderül, hogy a válaszadók döntő többsége utánanéz a cégnek, mielőtt beadja jelentkezését. A fiatalok döntő többsége szívesen dolgozna multinacionális vállalatnál, míg egyharmaduk start-up-nál is elhelyezkedne. A megkérdezettek mindössze alig több mint ötöde vélte úgy, hogy az állami szféra is vonzó munkavállalási lehetőség.

A 25 év alatti válaszadók 94 százaléka megfontolná az országon belüli költözést. Csongrád megyében a legnagyobb azoknak az aránya, akik szívesen maradnának jelenlegi lakóhelyükön. További érdekesség, hogy a Heves megyei válaszadók több mint fele akár a Győrbe költözést is el tudja képzelni egy vonzó munkahely érdekében.

Azonban nemcsak a mobilitásban, hanem egyéb munkahely választási preferenciákat illetően is láthatóak régiók közötti különbségek: a vállalatnál kapott szakmai képzés például Hajdú-Bihar megyében az 5. legfontosabb szempont, addig a fővárosban mindössze a tízedik.