Közélet

Ha a munkát beengeded az otthonodba, akkor a családot is beengedheted a munkahelyedre

Ma már egyre nagyobb versenyelőnyt jelent a vállalatok számára, ha családbarát irodával várják munkavállalóikat – derül ki A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) kutatásaiból. A most meghirdetett Az Év Családbarát Irodája különdíj is azt a célt szolgálja, hogy a családi élet és a munka ne egymást kizáró, hanem egymást segítő tényezők legyenek társadalmi és gazdasági szinten is.

A KINCS korábbi kutatásában kisgyermekes családokat kérdeztek arról, hogy mennyire családbarát a munkahelyük, és 57 százalékuk válaszolt igennel, ez is alátámasztja, hogy az elmúlt évek rengeteg pozitív változást hoztak. Ma már komoly versenytényező, ha egy vállalat családbarát. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és az Az Év Irodája verseny közös „gyermeke”, az Az Év Családbarát Irodája díj célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a munkakörnyezetben is helye van a családoknak, a kisgyermekeknek. Hosszútávú víziójuk, hogy a magyar irodák tervezésénél szép lassan alapvető szemponttá váljon a családbarát berendezés kialakítása.

Fotó: Shutterstock

Fűrész Tünde, a KINCS elnöke Az Év Irodája Verseny hivatalos sajtótájékoztatóján üdvözölte a kezdeményezést és kedves szavaival kívánt sok sikert a pályázóknak. „Intézetünk már egy éve vizsgálja a családbarát munkahelyeket, és hatalmas változást látunk ezen a területen. 10 évvel ezelőtt még nem értette a piac, hogy mit is jelenthet a családbarát munkahely fogalma. A kormányzat 2010 óta kiemelt célként kezeli, hogy a munka és a családi élet ne egymást kizáró, hanem egymást segítő dimenziók legyenek, úgy társadalmi, mind gazdasági szinten.”

„Sok helyen láthatunk már jó példákat, kezdeményezéseket, munkahelyi bölcsit, izgalmas gyerektáborokat. Nálunk az irodában van baba-mama sarok, LEGO szoba. Fontos tudatosítani, hogy ha a munkát beengeded az otthonodba, akkor a családot is beengedheted a munkahelyedre. Több helyen van már például gyereksarok, de ezt nem pár hétbe telik belakni és behozni a kicsiket. Viszont a családbarát szemlélet részeként pont az a fontos, hogy a munkavállalók érezzék, ezt van lehetőségük megtenni. Ez motiválja a kollégákat, hiszen értük, gyermekeinkért is dolgozunk” – mondta el Kalmár Zoltán, Az Év Irodája Verseny alapítója.

Fotó: Shutterstock

„Szülőként sokan elgondolkozunk azon, hogy vajon jó ötlet-e, ha egy gyereket beengedünk egy munkahelyünkre. Nekem négy gyermekem van, és persze én is kicsit feszengeni szoktam, mikor átfut az agyamon a gondolat, a „főnök fia” vajon mit tesz tönkre?” – meséli személyes tapasztalatait Szabó Zoltán, a BT (British Telecommunications) ügyvezetője. „Nálunk jellemzően Y generációs munkavállalók dolgoznak – 30 év az átlag életkor. Körülbelül 2500 dolgozónak 1000 kisgyermeke van. Van családi napunk, melyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal karöltve szerveztünk meg. Ez a #mutiholdolhozol nap, amikor a gyerkőcök bejöhetnek megnézni az anyukák, apukák munkahelyét.”

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy az ország minden területére jusson el az üzenet: családbarátnak lenni jó, ezért újabb versenyt szerveznek a legkisebbeknek. Az Év Irodája versennyel közös #mutiholdolgoznál rajz- és alkotói pályázattal arra buzdítják gyerkőcöket, hogy mutassák meg, milyen álomirodát képzelnek maguk elé. A szervezők 16 éves korig várják a jelentkezőket. Így az OfficeXPO irodadizájn kiállítás szombati napján, a MoM Sportban a kicsik megépíthetik, vagy lerajzolhatják álmaik irodáját, a jövő irodáját.