Gyereknevelés

Varázslények várnak mindenkit a Vajdahunyad várban

A Vajdahunyad várban látható őszi interaktív kiállítás és játék képzeletbeli kalandra és mesebeli küldetésre hívja a látogatóit, akik sosem látott tájakat barangolhatnak be, miközben furfangos fejtörők és mitikus kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket.

A kiállítást járva a résztvevők felfedezhetik a mesék világát, találkozhatnak a mítoszok és mondák számos legendás teremtményével, sosem látott tájakat barangolhatnak be, miközben furfangos fejtörők és mitikus kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket.

Az új, őszi kiállítás több mint ezer négyzetméteren várja a látogatókat a Vajdahunyad várának földszinti két nagy termében, ahol 16 játékállomáson 16 különböző varázslényt ismerhetnek meg a gyerekek.

Fotó: facebook.com/F.Exhibition/photos/

A mesebeli játék főszereplői a látogatók, akiknek a történetbe csöppenve egy küldetést kell teljesíteniük. A kaland során 16 varázslényt kell kiszabadítaniuk 16 állomáson egy-egy feladvány megoldásával.

A gyerekek minden varázslényről kapnak egy kis háttér információt is, így játszva tanulhatnak a kaland során, miközben elmélyülnek a mesék birodalmába, megtudják honnan érkeztek ezek a lények, milyen ősi történetekben bukkantak fel először. A készségfejlesztő feladványok között vannak logikai, memóriát fejlesztő és az érzékszervekre ható játékok is. A küldetés végén pedig minden résztvevő kap egy kis jutalmat.

A Vajdahunyad várának egy-egy tematikus kiállítását átlagosan 30 ezren látogatják, a családok mellett nagy számban jönnek iskolai osztályok is.