Szerelem

Fájdalmas szakítás után is lesz jó szexben részed

Vannak helyzetek, amikor olyan elképzelhetetlen, hogy lesz még jó a szex. Ilyen, ha egy fájdalmas szakításon vagy túl, és éppen el sem tudod képzelni, hogy majd valaha egy másik férfi fog hozzád érni, és az még jól is esik.

Pedig így lesz! Sokkal rosszabb lenne, ha a te fejedben lévő állapot maradna meg. A jó hír az, hogy idővel minden szakítás körüli fájdalom és szomorúság enyhül, és bár lehet, hogy hetekig-hónapokig nem kívánod a szexet egyszer csak ott lesz, és te akarni fogod.

Fotó: iStock.com/G-Stock Studio

Van, aki úgy oldja meg, hogy szakítás után rögtön keres egy szexpartnert, hogy ne a volt párja emléke legyen a gondolataiban. Ez azonban csak ritkán jelent továbblépést. A michigani Wayne State University kutatói 2 tanulmányt is készítettek, ami a szakítás utáni szex érzelmi hatásait vizsgálta. Az első kísérletben 113 olyan férfi és nő vett részt, akiknek nem rég ért véget a kapcsolata. Az eredmények elemzését követően a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy önmagában a szex az exszel nem gátolja a szakításból történő érzelmi felépülést. Kimutatták, hogy egyrészről a szakítás utáni szex jóval gyakoribb azoknál, akik még éreztek egymás iránt valamint, mint azoknál, akik az elválást követően egyáltalán nem keresték egymás társaságát.

Sokkal jobb, ha türelemmel kivárod azt a pillanatot, amikor őszintén, és önmagadért – nem a család vagy a barátok nyomására – lépsz tovább, és nyitsz egy férfi felé. Azért az mindig szerencsésebb, ha nem az exel kavarsz össze, ami csak újabb sebeket fog feltépni, és talán még egy szégyenérzet is megjelenik benned, hogy nem vagy képes tovább haladni. Hagyj időt a sebek begyógyulására, és az elsietett lépések helyett legyél inkább megfontolt és tudatos.