Életmód

Halloween-manikűr, amelyet magad is elkészíthetsz

Nem csak a csokival és a gyerek jelmezével érdemes készülni a már nálunk is egyre népszerűbb halloweeni bulikra, hanem akár a manikűrünkkel is. Legyen olyan külleme a körmünknek, amely jól megy a party-hoz.

Körmükről leolvasható a hangulatuk, az évszakok vagy akár a kedvenc sportunk, márkánk is. Miért ne lenne éppen ezért a halloweenhez igazodó díszítés a körmünkön? Pláne, ha mi magunk is könnyedén elkészíthetjük, nem kell ezért szalonba sem menni.

Fotó: shutterstock/Ch.Pittayaporn

Ezt a halálfejes, csíkos és keresztes díszítést nem nagy dolog elkészíteni otthon. Csupán fekete és fehér körömlakkra van hozzá szükség. Lehet az összes mintát is felfesteni a körmünkre, de az is megoldás, ha csak egyet-egyet használunk belőle.

Fotó: shutterstock/Victoria Rudakova

A legegyszerűbb, ha feketére festjük a körünket. Ez a szín jól illeszkedik a ennek az időszaknak a hangulatához és ezt mindenki képes megalkotni otthon. Hagyhatjuk matt formában is, de akár átlátszó lakkal fényessé is varázsolhatjuk. Ha nagyon merészek vagyunk, akkor akár csillámokat rejtő körömlakkal is átfesthetjük, úgy még különlegesebb lesz.

Fotó: shutterstock/Baiajaku

Az alapszín ezúttal is a fekete, hiszen ez illik a legjobban a halloween hangulatához. Az alapozás után egy szivacsra kenjünk fel rózsaszín körömlakkot, majd nyomjuk rá a már festett körmünkre. Végül átlátszó lakkal fessük át. Igazán különleges megjelenést adhatunk így a körmünknek.

Fotó: shutterstock/Darya Lavinskaya

Ezt a pöttyös mintát sem nehéz elkészíteni. Alapozzuk le a körmünket fehér vagy bézs színű körömlakkal. A fekete körömlakk pöttyöket pedig egy vékony ecsettel vigyük fel rá. Azt is megtehetjük, hogy csak az egyik körmünket pöttyözzük be és a többit egysége színűre festjük.

Fotó: shutterstock/ASMSmirMax

Egy kicsit csillogóbb megoldás ez a lakkozás, de igazán jól illik az alkalomhoz. Úgy is variálhatjuk, hogy csak a gyűrűs ujjunk körmét festjük csillogó ezüstre és a többit egyszínűre. De a fotón látható megoldás is igen látványos és elegáns.

Fotó: shutterstock/Dmitri Gromov

Pókhálót is festhetünk a körmünkre. Nem is kell mindegyikre, lehet úgy is, hogy csak a gyűrűs ujjunk körmét díszítjük vele. Ehhez egy vékony körömlakk ecset szükséges. Miután lealapoztuk a körmünket fekete színnel, fehérrel egy pálcikákból álló csillagot rajzolunk rá. Majd a pálcikák körben összekötjük. Így máris kész a pókháló forma.