×

Kultúra

Mobillal forgatott a színésznő és nyert

A telefonos filmkészítésnek egyre nagyobb mozgalma van a világban. Számtalan filmfesztivál külön mobilfilmes kategóriát indított a telefonnal készített alkotások számára. Egy ilyenen nyert díjat a magyar színésznő.

Ma már mindenki zsebében ott lapul egy telefon, amellyel megörökítheti a legszebb pillanatokat, vagy akár filmet is forgathat. Gyakorlatilag mindenki számára adott a lehetőség, hogy filmet készítsen, és akár nemzetközi elismeréseket szerezzen. Jó példa erre Kecskeméti Zsuzsi színésznő, aki mobillal készített rövidfilmjével már a harmadik díját zsebeli be. Stage Of Mind című alkotására először az első Magyar Telefonfilmes Fesztiválon figyelt fel a nemzetközi zsűri. A történet arról szól, hogy az ember hogyan érheti el az álmait és azért mennyit kell küzdenie. A színésznő úgy érzi, története életre kelt a filmen keresztül és elindult álmai megvalósítása felé.

Cannes-ból a Best Actress, azaz a legjobb színésznőnek járó elismerést hozta haza

Rövidfilmjét beválogatták a tíz legjobb alkotás közé, ezzel egyenes ágon kijutott Cannes-ba, a Global Short Film Awards döntőjébe. A döntőt megelőzően több országban tartottak előválogatókat, India, Kína, az Egyesült Államok, Oroszország, Litvánia és Franciaország jelöltjeivel versenyezhetett a magyar mobilfilm.

Zsuzsinak ez már a harmadik díja

Zsuzsi saját maga írta, rendezte és játszotta filmjét. Cannes-ból a Best Actress, azaz a legjobb színésznőnek járó elismerést hozta haza, mobilfilmes kategóriában. Legújabb sikerét pedig Indiában érte el, a Mahul Woods International Film Festival-on, ahol a legjobb mobilfilm alkotásnak járó díjat nyerte el. De további fesztiválokon is indul, így még van miért drukkolni a magyar alkotásnak.