Csillagok

41 éves lett az Állítsátok meg Terézanyut Kéki Katája

A Jászai Mari-díjas színésznő ma töltötte be 41. életévét. Hámori Gabriella több magyar sikerfilmben szerepelt már, mint például a Kaméleon vagy a Szinglik éjszakája.

Már egészen gyermekkorától vonzódott a művészetek iránt. 2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahol Marton László osztályába járt. Az egyetemi évek alatt játszott a Pesti Színházban és a Vígszínházban is. Pályáját statisztaként kezdte, 2001 és 2004 között a Radnóti Színház tagja volt. Később visszatért a Vígszínházba, illetve az Örkény István Színházba is, ahol vezető színésznő volt.

Hámori Gabriella Vaszilisza szerepében Makszim Gorkij A mélyben (Éjjeli menedékhely) című színdarabjának próbáján MTI/Koszticsák Szilárd

Hámori Gabriella 2003 óta az egyik legfoglalkoztatottabb magyar filmszínésznő, az országos népszerűséget Bergendi Péter vígjátéka, az Állítsátok meg Terézanyut! hozta el számára, amelyben a főszerepet alakította. Számos filmben játszott már, többek között a Kisváros, a Valami Amerika, a Kaméleon és A vizsga című produkciókban volt látható. Filmbéli alakításait itthon és külföldön is díjazták.

2011-ben kísérletező alkat lévén megpróbált Los Angelesben és Berlinben is érvényesülni, a német fővárosban párjával, Márton Dávid magyar színházi rendezővel élt együtt. 2012-től Budapest és Berlin között ingázott. 2014 tavaszán az Örkény Színházban bemutatásra kerülő Stuart Mária című Schiller-dráma címszerepe miatt tért haza.

Első poplemeze Nem örmény népzene címmel 2014 őszén jelent meg. Az albumon szereplő dalok közül számtalan szerzemény szövegét saját maga írta. A „Mindenki mindent akar” című dalt külföldi rádiók is játszották, Paul Smith manchesteri rádiós műsorvezető Through The Curtain Show című rádióműsorában is hallható volt. Professzionális szinten játszik fuvolán.

Hámori Gabriella és párja, Juhász Péter, az Együtt elnöke a 2017-es év elején ismerték meg egymást a színésznő egyik estjén, Gyarmati Fanni naplójának előadásán. 2017 decemberében megszületett közös kislányuk, Lotti.