Egészség

Elemezzük ki a tányérunk tartalmát!

Már Hippokratész is azt mondta az ókorban: „Amit eszel, azzá leszel”. Ebben a beszélgetésben szakértő vendégeinkkel a helyes táplálkozás tudományáról beszélgetünk. Szó esik arról, milyen betegségek előzhetők meg a helyes étrenddel, vagy éppen melyek azok, amelyeken ezáltal lehet segíteni.

Utánajárunk annak, hogy a fogyókúrázni vágyók vajon diétákban keressék a megoldást, vagy éppen teljes életmódváltásra lenne szükség. Vajon mikor és mit érdemes ennünk? Hogyan készüljünk erre tudatosan, és miként készítsük el otthon magunknak az ételeket? Vajon tudatában vagyunk annak mennyi egészségtelen élelmiszert fogyasztunk el? Rengeteg kérdés, s akik segítenek ebben eligazodni: Horzsa Krisztina élelmiszermérnök, Kutasi Kelly funkcionális edző, életmód-tanácsadó, Tischler Petra séf, gasztronómiai szakember és meglepetés-férfivendégünk. Szerdai adásunk címe: Jó étel, jó élet?

A Ridikül korábbi adásait ezen a linken nézhetik vissza.