Kultúra

Előkerültek az évtizedekig titkosított dokumentumok

Babos Tamás idén készítette el a Szigorúan titkos című dokumentumfilmjét, ami november 3-án, 18:25-től látható az M5 műsorán! A film archív felvételek és évtizedekig titkosított dokumentumok segítségével bemutatja a kommunisták harmadik világháborús elképzeléseit.

A Rákosi- és a Kádár-rendszer teljes egészében a kommunizmusnak rendelte alá Magyarországot. A magyar kommunisták olyan háborús forgatókönyveket írtak, amelyek szerint Magyarország pl. megtámadja el nem kötelezett szomszédját, Jugoszláviát, és semleges szomszédját, Ausztriát. A magyar kommunistáknak nem volt morális vagy politikai kifogása az ellen, hogy Magyarország frontország és atomháborús célpont legyen a nagyhatalmak háborújában.

Forrás: Mediaklikk

Magyarország kommunista vezetői feláldozták volna Magyarországot. A katonáink Ausztriában, Olaszországban és Jugoszláviában szenvedtek volna súlyos veszteségeket, a civil lakosság pedig otthon, a hátországban. A katonai tervek alapján a Kádár és a kommunista magyar vezetés mindenben alárendelte magát a kommunizmus ügyének.

Forgatókönyvíró: Nóti-Nagy Attila
Operatőr: Gibárti Viktor
Rendezte: Babos Tamás