Kultúra

Jön az év leghazudozósabb vígjátéka

Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli játssza a főszerepet a Seveled című vígjátékban, ami december elején érkezik a mozikba. Orosz Dénes új filmje önfeledt, szórakoztató és romantikus lesz.

A Seveled főszereplője az örök kritikus Gergő (Mészáros Béla), aki egy igazán furcsa hazugsággal próbálja meg boldoggá tenni az unokára vágyó, súlyos szívbeteg édesanyját. Hogy teljesítse Emma néni (Básti Juli) vágyát, Gergő bemutatja neki öt hónapos terhes szomszédját, Sacit (Tenki Réka), és azt hazudják, a lány az ő gyermekét hordja a szíve alatt. A történet akkor kezd bonyolódni, amikor az anyuka hirtelen gyógyulni kezd, a fiataloknak pedig tovább kell játszaniuk a szerelmespárt.

Fotó: InterCom

Az év leghazudozósabb vígjátékának most a plakátja is elkészült, ami pontosan a film hangulatát tükrözi: olyan kis bohókás lesz az egész, hogy senki ne bánja meg, hogy egy téli estén ezt a filmet választotta a moziban.

A forgatókönyvet Orosz Dénes és Várady Zsuzsi írták, az operatőr pedig a rendező egyik állandó partnere, Fillenz Ádám volt. A Seveled produceri feladatait Tőzsér Attila, Orosz Dénes és Ferenczy Gábor látta el. A romantikus vígjáték további szerepeiben olyan művészeket láthatunk, mint Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Rezes Judit, Mészáros Máté, Molnár Áron, Ónodi Eszter, Pogány Judit, Mátray László és Luca Bercovici.