Életmód

Saját kezűleg is varázsolhatsz magadnak hosszú szempillákat

Minden nő hosszú szempilláról álmodik, nem véletlen szárnyal a műszempilla készíttetésének divatja manapság. Ám, ha a saját szempillánkat szeretnénk látványosabbá varázsolni, arra is vannak fortélyok.

Ha nem szeretnél műszempillákat a szemhéjaidra ragasztatni, de mégsem vagy elégedett az eredetivel, akkor is van lehetőséged a hosszú “seprűs” hatás elérésére. Ha vigyázol a szempilláidra és gondosan ápolod őket, mágikus tekintettel viszonozzák odafigyelésedet.

Gondos ápolással természetes módon is lehet hosszú szempillád. Fotó: shutterstock/marinafrost

A gondoskodás azzal kezdődik, hogy az esti sminkeltávolítást óvatosan végezd. Fontos, hogy alaposan távolítsd el a festéket róla és lehetőleg olaj alapú tisztítószerrel. De nem kell feltétlenül külön sminklemosót vásárolnod hozzá, remekül megteszi a kókuszolaj vagy az olíva olaj. Cseppent az olajból a tenyeredbe, dörzsöld össze és masszírozod az arc bőrödbe és a szemhéjadra, de óvatosan. Ezután egy kendővel töröld le az arcod és máris eltűnt róla és a szempilládról is a festék.
Még egy olajra szükségünk lesz a szép szempillák érdekében. A mandula olaj ugyanis táplálja a szempillánkat. Nem kell mást tenni, mint a szempillaspirál keféjére cseppenteni egy cseppen és azzal átfésülni a szempillákat. Ugyanúgy, ahogy éppen kifestenénk őket. Használd naponta és hamarosan látni fogod az eredményét.
A szempillák megóvása érdekében sose dörzsöld a szemed, mert nem tesz jót nekik. Kihullanak és eltöredeznek hamar. Ha mégis viszket a szemed vagy bármilyen okból megdörzsölnéd, akkor tedd úgy, hogy becsukod a szemed és a szemhéjadat masszírozod körkörösen az ujjaiddal.
Végül pedig érdemes elfelejteni a vízálló szempillafestéket. Bár nagyon előnyös, mert nem lesz panda maci kinézetünk délutánra, mégis érdemes kerülni. Ugyanis ez a festék jobban tapad a szempillákhoz, ezért nehezebb is eltávolítani, a tisztítás során ki is hullhat jónéhány szál közüle. Így pedig sosem lesz igéző, hosszú szempillás tekintetünk.