Gyereknevelés

Idén decemberben is pöfög majd a Mikulás Expressz

December 6-án, 7-én és 8-án a Nyugati Pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba megy a karácsonyi díszekbe öltöztetett gőzös.

Idén a Nickelodeon és a Vasúttörténeti Park közösen jegyzi majd a már közel 20 éves eseményt, a Mikulás Expresszt. A kellően és illően feldíszített vasúti jármű a Nyugati pályaudvart és a Vasúttörténeti Parkot összekötő útvonalon közlekedik majd, ebben az évben is az egyik legkülönlegesebb Mikulás programot ígéri a családok számára.

Mikulások fogadják az M2 Télapó Expressz utasait a fővárosi Vasúttörténeti Parkban MTI Fotó: Kovács Attila

A Mikulás Expressz nem csupán a közel két évtizedes töretlen népszerűsége, de egyedi megvalósítása miatt is vált az egyik legizgalmasabb családi programmá hazánkban. Évről évre egyre népszerűbb a program, mivel valódi mesevilágot varázsolnak a gyerekek számára, ráadásul egy programon belül egyszerre nyújtja az utazás élvezetét, egy remek koncert hangulatát és persze az autentikus Mikulás – élményt. Idén az esemény december 6-tól 8-ig, péntektől vasárnapig tart majd.

Az elmúlt évek során hagyománnyá vált, hogy a vonat a Nyugati pályaudvartól indul, úticélja pedig a Vasúttörténeti Park, ahol Kőhalmi Ferenc varázslatos interaktív műsora várja a gyerekeket, no és persze Mikulás elmaradhatatlan manói!

A hangulatot természetesen maga a Mikulás látogatása koronázza meg, aki szebbnél-szebb csomagokat oszt majd ki a gyerekeknek. Az év egyik legkiemelkedőbb, és legsokoldalúbb gyermekműsora rengeteg interaktív és kézműves programot tartogat, amelyek mellett a meglepetések sem maradhatnak el.

Idei újdonság, hogy a rendezvény ideje alatt a méltán népszerű kerti vasút is üzemelni fog, sőt a vendégek ingyenesen ülhetnek fel rá és zötyöghetnek egy kört a szép téli tájban gyönyörködve.