Kultúra

Először játsszák Magyarországon a Kaktuszvirág Broadway-változatát

December 3-án újabb premierre készül az Orlai Produkciós Iroda. Abe Burrows világhírű darabját, a Kaktuszvirágot a Jászai Mari-díjas Novák Eszter rendezi a Belvárosi Színházban.

Mégis meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem tudjuk, kinek mit adtunk be? Julian, a fogorvos például jól kitalálta az életét. A rendelőben a fegyelmezett Stephanie tartja kézben a dolgait, a magánéletben a csinos Toni gondoskodik róla. És hogy ne kelljen elköteleződnie, családot hazudik magának. Amikor viszont mégis nősülne, Toni hallani sem akar róla, hogy miatta szakadjon szét egy család. Meg kell tehát győzni őt, hogy a „feleség” boldog, ha megszabadulhat Julian-től. De honnan kerítsen egy nőt, aki hajlandó eljátszani a szerepet?

Az olvasópróbák már októberben elkezdődtek Fotó: Takács Attila

A komédia zenés feldolgozása számos alkalommal aratott már nagy sikert a hazai színpadokon, ám a Broadway-változatot most először láthatja a magyar közönség. Nagy sikerül film is készült róla Walter Matthau és Ingrid Bergman főszereplésével. Tonit Goldie Hawn játszotta, aki alakításáért megkapta a legjobb női mellékszerelőnek járó Golden Globe-, majd Oscar-díjat 1970-ben.

Az Orlai Produkciós Iroda előadásában ezt a szerepet most Józsa Bettina / Gombó Viola Lotti alakítja, Stephanieként Kovács Patrícia, Julianként pedig Ötvös András lép majd színpadra. Mellettük még Schruff Milán, Hunyadi Máté és Rohonyi Barnabás is szerepel az előadásban.

Fotó: Takács Attila

Szereposztás:

Stephanie: Kovács Patrícia
Julian: Ötvös András
Toni: Józsa Bettina / Gombó Viola Lotti
Igor: Hunyadi Máté / Rohonyi Barnabás
Harvey: Schruff Milán
SeniorSanchez: Ficzere Béla
Mrs. Durant: Fekete Györgyi
Georgia: Mész Adrienn