Kultúra

Világsztárok a jubileumi Tavaszi Fesztiválon

Világsztárokkal, klasszikus zenei koncertekkel, opera-, balett- és színházi előadásokkal, jazz programmal és kiállítással is várja a közönséget 2020 tavaszán a 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál.

Április 3. és 19 között érdemes lesz Budapestre figyelnie a kultúra szerelmeseinek. A fesztivál nyitóelőadása a szintén négy évtizedes múltra visszatekintő Győri Balett és Lajkó Félix közös Giselle-bemutatója lesz. A programok között szerepel Kurtág György Fin de partie (A játszma vége) című operájának magyarországi bemutatója, valamint áriaestet ad a világ vezető bel canto énekese, Lawrence Brownlee, és az elmúlt évtized egyik legfontosabb szopránja, Kristine Opolais is.

Fotó: Palyi Zsófia

Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és a BTF operatív testületének elnöke elmondta, hogy Bach Máté-passiójával áll színpadra az 50 éve működő belga együttes, a Collegium Vocale Gent és világhírű alapító karmestere, Philippe Herreweghe. De Liszt Ferencet is megünnepli a fesztivál, egy 24 órás, 40 zongoristát felvonultató maratonnal.

Jövőre a BTF egyik különleges helyszíne lesz a Rákóczi téri vásárcsarnok, ahol Astor Piazzolla María de Buenos Aires című tangóoperájából Máriák városa címmel lesz látható egy rendhagyó előadás, a főszerepben Miklósa Erikával – írta az MTI.

A fesztivál fő célja most sem más, mint a külföldi sztárok Budapestre invitálása mellett a magyar kultúra egységes bemutatása.