Életmód

5 tipp, mit tegyél ébredés után az első 10 percben, hogy szuper napod legyen

Ha így indítod a reggelt, akkor testben-lélekben készen fogsz állni egy igazán szuper napra. Ráadásul, ha mindegyik tanácsunkat megfogadod, még az sem kerül tíz percnél több idődbe!

1. A legjobb, ha az ébresztő megszólalása után azonnal felkelsz. De ha ennél egy kicsit kényelmesebb vagy, akkor az első jó tanácsunk nagyon fog tetszeni: ne nyisd ki azonnal a szemed. Maradj egy percig még fekve, csukott szemmel, és mondd el magadban: „ez egy újabb remek nap, készen állok rá”. Légy hálás, és hívd meg a napodba azokat a jó dolgokat, amelyekre vágysz. Csak arra vigyázz, nehogy visszaaludj.

Fotó: shutterstock/ShotPrime Studio

2. Miután felültél az ágyban – már nyitott szemmel –, fusd végig gyorsan a legfontosabb teendőidet: lásd 3-4 pontban magad előtt, mi minden vár rád aznap. Persze, nyilván lesznek köztük nem túl rózsás dolgok is, amiken muszáj túlesned, például egy némiképp kellemetlennek ígérkező beszélgetés egy kollégáddal, unalmas megbeszélés vagy szülői értekezlet… ezért fontos, hogy mindjárt arra is gondolj, mi lesz az, amiben aznap örömöd leled majd. Ez lehet egy szelet cukormentes süti ebéd után, vagy az, hogy este fél órával többet játszol majd a gyerekeiddel.

3. Ébredés után el a kezekkel a mobilodtól! Még nem állsz készen arra a rengeteg dologra, amit az internet, a közösségi média és a munkahelyi e-mailek zúdítanának rád – bőven ráérsz ezzel a délelőtt folyamán foglalkozni.

4. Mozogj egy kicsit: nyújtózz, húzd el a függönyöket, csinálj néhány tornagyakorlatot, ugrabugrálj egy kicsit, vagy vesd be az ágyad (az is testmozgás). A lényeg, hogy már az ébredés utáni első percekben megmozdulj – ez is hozzájárul, hogy aktívabbnak, produktívabbnak érezd magad már reggel.

5. Víz, víz, víz – minden mennyiségben, kívül-belül! Mosd meg az arcod (még jobb, ha egy gyors zuhany is belefér, fel fog frissíteni), és igyál is egy pohár vizet, hogy hidratáltan, üdén induljon a napod, és az anyagcserédet is felpörgesd.