Életmód

Így mentheted el későbbre az online recepteket, cikkeket

Ha nem tudsz azonnal elolvasni minden, az interneten talál cikket és receptet, mutatunk egy trükköt, hogyan mentheted el azokat későbbi - akár internetkapcsolat nélküli - elolvasásra, egy mozdulattal.

Az internet kimeríthetetlen tárháza az érdekes olvasnivalóknak és az ígéretes recepteknek. Pont ezért meglehetősen nehéz azonnal elolvasni mindent, amire az ember rátalál. Ráadásul ha több eszközt (számítógép, okostelefon, tablet) is használunk, egy idő után ki emlékszik már arra, melyiken találtuk a kérdéses olvasnivalót, amire amúgy is csak foszlányokban emlékszünk? S bár a mai böngészők már képesek a könyvjelzőzött weboldalak megosztására az eszközeink között, ez nem éppen kényelmes megoldás, és sok mentett anyag esetében ki sem igazodunk egy idő után a könyvjelzőinket. De itt a megoldás!

Pocket: online cikkek mentése későbbre, teljes kényelemben

Fotó: ridikul.hu

A Pocket nevű kis app használható iOS-en (iPhone, iPad), androidos okostelefonon és számítógépeken (tetszőleges böngészőben) egyaránt. Telepítés és gyors ingyenes regisztráció után, a böngészőben megnyitott cikket, receptet egyetlen mozdulattal menthetjük Pocket gyűjteményünkbe bármilyen eszközön. Később pedig az így mentett anyagokat egyetlen mozdulattal újranyithatjuk a Pocket appban, vagy a Pocket online felületén.

Előbbiben ráadásul egy halom extra segíti a gyűjtemény menedzselését és a kényelmes olvasást: a szortírozás egyszerűsítésére címkékkel láthatjuk el az bejegyzéseket, az olvasást segítendő pedig a Pocket – ahol ez technikailag megoldható – nem az eredeti weboldalt mutatja, hanem újratördeli a cikket, receptet, hogy tökéletesen olvasható legyen a mobil vagy a tablet kijelzőjén (sőt, még az olvasófelület is testreszabható, így a szemünknek kényelmesre alakíthatjuk a színeket, betűtípust, betűméretet stb.). Ráadásul az így tárolt cikkek újraolvasásához internet sem kell, a Pocket a mobilra menti az átalakított változatot, így azt offline is olvashatjuk, ha épp nincs internetkapcsolatunk. Például postán sorban állás közben vagy a bankban a sorszámunk hívására várva.

A Pocket alap funkcióit ingyen használhatjuk, de ha előfizetünk, további extra opciókat kapunk, amelyek segítségével még kényelmesebbé válik mentett cikkeink tárolása, rendszerezése, előkeresése.