Életmód

Hogyan találjunk barátokat a digitális korban

Barátkozni ma már nem is olyan egyszerű. A digitális kor szinte felszámolta a hagyományos formákat csakúgy, mint a régi jó postai levelezést. Most sem lehetetlen barátokra lelni, mutatjuk hogyan.

Ma már meglehetősen gyakran költözködünk akár a munka, akár magánéleti okokból. Egy új helyen fontos, hogy barátokra leljünk. Különösen a nők számára fontosak a barátságok lelki és ezáltal testi egészségük szempontjából.

Fotó: shutterstock/DenisProduction.com

Egy idegen környezetben meglehetősen ijesztő lehet új emberekkel ismerkedni, pláne ha nem vagyunk járatosan a szociális hálók világában. Pedig a közösségi oldalakon gyorsan megismerkedhetünk közvetlen környezetünkkel, legalább is egy részével. Ugyanis már szinte minden lakótelepnek van saját csoportja, ahol a helyiek megoszthatják egymással élményeiket, problémáikat és így segíthetnek is egymásnak. Ha belépünk új környezetünk egyik csoportjába, hamar új barátokra lelhetünk. Ezért érdemes legalább a legnagyobb közösségi háló aktív tagjának lenni, mert nem csak viheti az időnket a böngészéssel, de barátokat is adhat.
Az is remek megoldás, ha a helyi közösségi házba látogatsz el. Ilyen helyeken számos programot szerveznek minden korosztály részére. Válaszd ki a neked megfelelőt és a csoportban biztosan rokonlélekre akadhatsz. De ugyanilyen remek lehetőség az, ha ellátogatsz a lakóhelyeden és annak környékén meghirdetett vásárokba, piacra, ingyenes koncertekre vagy akár sportversenyekre. Ezeken a helyeken is számos környékbeliddel kerülhetsz kapcsolatba és közben még jót is szórakozol.
Ha vallásos vagy, még ennél is könnyebb a dolgod. Keresd fel a helyi – vallásodnak megfelelő – közösséget, járj el a közös imákra és rendezvényekre, így gyorsan barátokra lelsz.
A helyi könyvtár is igen remek helyszín arra, hogy barátkozz új emberekkel. Ráadásul a könyvtárakban különböző közösség építő és irodalmi programokat is szoktak szervezni, így ha odamész biztosan találsz olyan embereket, akik közel állhatnak majd hozzád.
De kiváló ismerkedési lehetőség bármilyen foglalkozás, legyen az akár jóga vagy rajz szakkör. A manapság nagy népszerűségnek örvendő élményfestéseken pedig el sem kerülheted, hogy barátokra lelj.
Az is jó megoldás, ha eljársz kiállításokra vagy helyi jótékonysági eseményekre.
Ha érdekel a helytörténet és tudni szeretnéd lakóhelyed történelmét, akkor is nyert ügyed van. A kutatásban biztosan segítőkre akadhatsz és “kézről-kézre” adnak majd a helyiek annak érdekében, hogy mindent megtudj.
Ha a közelben állatmenhely van és állatbarát vagy, akkor szintén remek megoldás, ha önkénteskedni kezdesz egy ilyen helyen. A sétáltatástól az etetésen és takarításon át bármire szükségük lehet az ilyen menhelyeknek és örömmel fogadnak minden dolgos kezet. Cserébe sok szeretetet kaphatsz az állatoktól és jó barátokat emberek formájában is. Ha pedig saját kutyád van, akkor a kutyafuttatóban vagy akár a parkban is köthetsz életre szóló barátságokat.