×

Környezetünk

Nevet kaptak az óriáspanda-ikrek

A Pao Ti és Pao Mej nevet kapták a belgiumi Pairi Daiza vadállatpark augusztusban született óriáspanda-ikrei.

Kína belgiumi nagykövete, Cao Csungming egy ceremónia keretében jelentette be az éppen 100 napos pandabocsok neveit, amelyek kiválasztásában internetes szavazással a közönség is részt vett.

Az állatkert közleménye szerint ha a pandák megfelelően fejlődnek, akkor hamarosan elhagyhatják a “bölcsődét” és csatlakozhatnak az anyjukhoz a kifutón, hogy a látogatók is megnézhessék őket. Erre legkorábban december 14-én kerülhet sor, amikor az intézmény újra megnyitja a kapuit.

Az ikrek szülei, Hao Hao és társa, Hszing Huj 2014-ben az óriáspanda-kutatóprogram keretében érkeztek a belgiumi Brugulette-ben lévő állatparkba a csengtui óriáspanda-központból. Hao Haonak 2016-ben már született kölyke, Tien Pao.

A most született bocsokkal együtt a Pairi Daiza – az európai állatkertek közül elsőként – immár öt óriáspandának ad otthont.

Fotó: facebook.com/JardinDesMondes/photos

Az óriáspanda a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, vadon mintegy kétezer példány él főként Sanszi és Szecsuán kínai tartományok területén. Tavaly világszerte 548 egyed élt fogságban