Kultúra

Szuperprodukciókkal készül a Budapesti Nyári Fesztivál

Jövő nyáron is egyedülálló programokkal, szuperprodukciókkal és világsztárokkal tölti meg a Margitsziget nagyszínpadát a Budapesti Nyári Fesztivál .

Angela Gheorghiu, Piotr Beczala, Annalisa Stroppa, Rost Andrea, Emir Kusturica & The No Smoking, Lucas & Artur Jussen, Luka Šulić, a La Fura delsBaus, a Stanley Jordan Quartet, és a Monte-Carlo Balett is Budapestre érkezik, hogy elvarázsolják a Budapesti Nyári Fesztivál közönségét.

A Monte-Carlo Balett pedig egy igazán bámulatos előadással tér vissza a Margitszigetre

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad és Buda kedvelt nyári színháza a Városmajori Szabadtéri Színpad júniustól augusztus végéig az ország legkedveltebb és leglátogatottabb összművészeti fesztiválját valósítja meg. A fesztivál egyedi értéket képvisel a város életében, széles műfaji palettája egész nyáron át igazi kulturális attrakciókat kínál valamennyi korosztály számára. A Szabadtéri Színpad nem csak Közép-Kelet Európa legszebb és legmodernebb nyári játszóhelye, hanem a közönség és a művészek is imádják.

A 2020-as Budapesti Nyári Fesztivál a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjével veszi kezdetét a Margitszigeten, melynek sztárvendége a holland zongorista testvérpár Lucas & Artur Jussen lesz, akik a koncert első részében Mozart két zongorára írt Esz-dúr versenyművével kápráztatják el a közönséget. De első alkalommal lép fel a Margitszigeten a világhírű La Fura dels Baus társulat. Ahogyan Budapestre érkezik korunk egyik legszebb és legtemperamentumosabb lírai szopránja, Angela Gheorghiu is, aki az operairodalom legnépszerűbb és legelragadóbb áriáival készül.

És, ha ez még nem elég, akkor Piotr Beczala, korunk egyik legkeresettebb és legjelentősebb lírai tenorja is a Margitszigeti Szabadtéri Színpad vendége lesz budapesti partnerével, a Kossuth- és Liszt-díjas Rost Andreával Puccini, Verdi, Strauss, Lehár és Kálmán Imre leghíresebb és legszívhezszólóbb operaáriáit, duettejeit és operett dalait adják elő.

Piotr Beczala Rost Andreával lép fel Fotó: Jean-Baptiste Millot

Júliusban a szigeten hangzik fel Emir Kusturica &The No Smoking is. A mára fogalommá vált zenekar a szerb kóló ritmusát a balkáni rumba egy őrült változataként teljesítette ki, a rock élményét pedig mindörökre összekapcsolta a cigányzenével és a 20. század tágabb művészeti fogalmaival.

A Monte-Carlo Balett pedig egy igazán bámulatos előadással tér vissza a Margitszigetre, amelyben a táncosok Shakespeare cseppet sem könnyű karaktereinek szerepébe bújva kápráztatják el majd a közönséget. A Makrancos hölgyet Jean-Christophe Maillot eredetileg a Bolsoj Balettel való moszkvai találkozásakor, még 2014-ben készítette, majd lehetősége adódott a saját kiváló táncosaival is színpadra állítania a darabot.

Aki még nem tudja, hogy mit vásároljon szeretteinek karácsonyra, annak, a Budapesti Nyári Fesztivál ajándékkártya a legjobb megoldás. A fesztivál teljes mértékben levásárolható ajándékkártyája a 2020-as szezon bármely előadására színházjegyre váltható.