Életmód

Két praktikus app a vásárlandó karácsonyi ajándékok összeírásához

Közeledik a karácsony, ideje elkezdeni gondolkodni, hogy kinek, milyen ajándékot vásárolnánk. Ám az ember feje nem káptalan, így ha nem akarunk elfelejteni semmit, hívjuk segítségül az okostelefont.

A karácsonyi rohanásban nehéz kitalálni a megfelelő ajándékokat, annál könnyebb viszont elfelejtkezni róluk. Az okostelefon több szempontból is hasznos lehet, csak ki kell választanunk a számunkra megfelelő alkalmazást, amelyben kényelmesen megtervezhetjük, kinek, mit szeretnénk venni, s mit honnan, mikor, mennyiért tudunk beszerezni.

Listák és jegyzetek

A Microsoft To-Do (Android, iOS) egyszer már szerepelt nálunk, amikor bolti listát kellett készíteni férjek számára. Nos, ez az ügyes kis tennivaló menedzser app arra is kiváló választás, hogy a karácsonyi ajándékokat összesítsük benne. Csak készítsünk egy új listát Karácsonyi ajándékok elnevezéssel, s ebben azonnal elkezdhetjük felvenni ami eszünkbe jut. Azt is megtehetjük, hogy minden családtagnak külön listát készítünk.

Fotó: ridikul.hu

A listaelemekhez amúgy csatolhatunk fájlokat (például fotó a tervezett ajándékról), vagy szöveges jegyzetekkel is kiegészíthetők, így feljegyezhetünk ruhaméreteket, kedvenc színt, vagy mondjuk egy játék márkáját, pontos típusát. S ahogy anno a bolti bevásárlólistánál, itt is igaz, hogy a karácsonyi lista megosztható más családtagokkal, vagyis ha együttes erővel kell ajándékokat vadászni, minden résztvevő láthatja, hogy mi az, amit már sikerült beszerezni (csak pipáljuk ki a listában).

Felépítésében kicsit más jellegű a Google Keep (Android, iOS), de a végeredmény szempontjából ugyanolyan jól használható. Itt virtuális jegyzetlapokat hozhatunk létre, akár minden családtagnak külön-külön. Itt is betehetünk fotót, pipálható listát, szöveges feljegyzéseket, sőt, akár hangos jegyzetet is rögzíthetünk, ha épp nincs lehetőségünk leírni, ami eszünkbe jutott.