Kultúra

Gálakoncertet ad az egyik leghíresebb magyar opera-énekesnő

December 9-én a budapesti Erkel Színházban lép fel Komlósi Ildikó. A mezzoszoprán énekesnő az Operaházi tagságának 35 éves jubileuma alkalmából ad gálakoncertet.

Komlósi Ildikó 1984-ben szerzett diplomát a Zeneakadémián Ónody Márta növendékeként, majd Milánóban és Londonban folytatta tanulmányait Rózsa Veránál.

Komlósi Ildikó operaénekesnő (MTI Fotó: Czimbal Gyula)

A Békésszentandrásról indult mezzoszoprán több mint 35 éve, a felújítás alatt álló Operaház helyett ugyancsak az Erkel Színház színpadán debütált a társulat tagjaként. Pályafutása alatt a világ csaknem minden rangos operaházában és koncerttermében fellépett a New York-i Metropolitantől és a Carnegie Halltól kezdve London, Párizs, Barcelona, Milánó, Berlin, Bécs és Szentpétervár neves intézményein keresztül a Veronai Arénáig, de a távol-keleti dalszínházak közönsége is jól ismeri őt – írja az MTI. Repertoárján megtalálható többek közt A kékszakállú herceg vára Juditja, a Bánk bán Gertrúdja, a Parasztbecsület Santuzzája, a Salome Heródiása és Az árnyék nélküli asszony Dajkája is.

Az Operaház közleménye szerint a december 9-ei gálaesten az Aida egyik drámai jelenete és egy Carmen-keresztmetszet is elhangzik, fellép a Flamen Corazón Arte Táncszínház és a Varidance társulat, a magyar énekes szólisták – Gábor Géza, Sáfár Orsolya, Kálnay Zsófia, Fülep Máté, Szemerédy Károly és Megyesi Zoltán – mellett Marco Berti olasz tenor is közreműködik. A jubileumi est rendezője Almási-Tóth András, az Opera művészeti igazgatója