Kultúra

Így búcsúztatja az évet a Csík Zenekar

Idén is óévbúcsúztató koncertet tart a Csík Zenekar. December 28-án a Budapesti Kongresszusi Központba színpadra lép velük a Fitos Dezső Társulat, Vecsei H. Miklós és Borbás Marcsi is.

Idei óévbúcsúztató koncertjük címe Sose lesz vége, amely a Csík Zenekar egyik legújabb dalának címe is. „Miközben az utóbbi évtizedekben is megőriztük kötődésünket a hagyományos Kárpát-medencei népzenékhez, az igényesen kiválasztott populáris dallamokat belesimítottuk a magyar népzene szövetébe” – idézte Csík Jánost, a csapat vezetőjét az MTI.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„A koncert tematikáját tekintve az emberi élet fordulópontjait mutatja be a születéstől a halálig, felvonultatva a jeles eseményekhez kapcsolódó néphagyományokat, zenéket és gasztronómiai szokásokat. Legfőbb üzenetünk mégis az, hogy a hagyományok tovább élnek” – fogalmazott Csík János.

Az értékek és hagyományok megidézésében segítségükre lesz Borbás Marcsi televíziós műsorkészítő, aki többek között zenére megkomponált kalácstészta-nyújtást fog levezényelni. A Csík Zenekar muzsikáját a Fitos Dezső Társulat fogja a színpadon tánccal illusztrálni, Vecsei H. Miklóst, a Vígszínház színművésze pedig énekes és prózai előadóként vesz részt a műsorban – írja az MTI.

A Kossuth-díjas Csík zenekar tagjai:

Csík János (hegedű, ének)

Kunos Tamás (brácsa)

Makó Tamás (fúvós hangszerek)

Barcza Zsolt (cimbalom, tangóharmonika)

Bartók József (bőgő)

Majorosi Marianna (ének)

Szabó Attila (hegedű, gitár, ének)