Közélet

Elárverezik Andy Vajna gyűjteményét

Az érdeklődők Andy Vajna Bentley Continental GTC kabriójára, rengeteg személyes és filmes emlékére licitálhatnak. Az aukció bevételének egy részét jótékonysági célra fordítják.

Andy Vajna személyes tárgyai, bútorai közül a hongkongi időszakából származó kínai bútorok, az itthon art deco stílusban általa készíttetett dolgozószoba és reprezentatív ebédlőasztala székekkel kerül árverésre. Az ebédlőasztal gyakori helyszíne volt a producer házában megtartott megbeszéléseknek. Az íróasztallá alakított rulettasztal a kormánybiztos filmalapos, korábban a kaszinós irodájának meghatározó bútora volt – írja az origo.hu.

A nagyközönség számára sokkal érdekesebb, hogy az aukción olyan tárgyak közt lehet válogatni, mint a Rambo-filmekben használt legendás kések, az Antonio Banderas által szervezett marbellai jótékonysági eseményen vásárolt gitár.

A több mint 200 darabból álló kollekciót az érdeklődők megtekinthetik a Nagyházi Galériában november 23-tól december 1-ig. Maga az aukció pedig december 7-én lesz.