Szerelem

Még a szexre sem jó a Tinder

A norvég tinderezők azt állítják, hogy nekik még a szex sem jön össze a társkeresős app segítségével. Túl jó véleménnyel mások sincsenek a Tinderről, de nézzük mire jutottak a Norvég Tudományos és Műszaki Egyetem pszichológusai.

A newscientist.com számolt be arról a norvég kutatásról, ahol 269 norvég tinderező tapasztalatait elemezték, és a válaszolók 60 százaléka nő volt. Az eredmények szerint a hatékony szexpartner-kereső app sztereotípia sem is állja meg a helyét, mert a felhasználók nagy többségének még az egyéjszakás kaland sem jött össze.

Fotó: iStock.com/Weedezign

A Trond Viggo Grøntvedt és munkatársai által megkérdezett egyetemi hallgatók legtöbbje több mint 100 másik felhasználóval lájkolta egymást kölcsönösen. Ennek ellenére csupán a résztvevők fele nyilatkozott úgy, hogy akár egy ilyen találattal is találkozott volna személyesen.

Ugyanakkor csak a válaszadók negyede használja az appot arra, hogy tartós kapcsolatot keressen ott, a többiek (75%) nem is akartak találkozni senkivel, csak pusztán szórakozásként használták, vagy esetleg egy jó szex reményében. De nekik sem volt szerencséjük, mert csak a felhasználók 20 százalékának volt egyszeri szexuális kalandja egy másik Tinderessel. És ez a szám olyan alacsony, hogy ezt bárhol máshol – Tinderen kívül – is tudták volna hozni.

Persze, mindig vannak kivételek, és hallottunk már tündérmeséket Tinderen indult kapcsolatokról is, de úgy tűnik, már kutatás bizonyítja, hogy nem ez a jellemző.