Csillagok

38 éves lett a pop királynője

Ki nem ismerné a Toxic vagy a Gimme More provokatívan fülbemászó dallamokat? A szőke bombázó, aki minden tinédzser legkedveltebb sztárja volt, mára felnőtt nővé érett, és nem csak popikonként és kiváló táncosként, de dalszerzőként is világszerte elismert és sikeres lett.

Britney Jean Spears 1981. december 2-án született, és Louisianában nőtt fel. Húga Lynn, és bátyja Brian szintén zenei pályára készültek. A kis Britney már 10 éves korától egy elismert tánccsoport tagja lett, és később családja támogatásával New Yorkba utazott, hogy komolyabban kitanulhassa az éneklést és tánc szakmát.

Britney Spears amerikai énekesnő (MTI/EPA/Paul Buck)

Britney csupán 16 éves volt, amikor első lemezszerződését aláírta, a Baby One More Time című dal bombaként robbant a slágerlisták élén és Britney-nek egyik pillanatról a másikra egy szabad perce sem volt a sajtó jelenléte nélkül. 1999-re már saját albummal büszkélkedhetett, így vált fiatal énekesnőből hirtelenjében egy popikon. 2000-ben jelent meg és forgatta fel az egész világot az Oops! I Did It Again című sláger, ami később szinte minden országban arany minősítést ért el az albumok eladása kapcsán.

2002-ben Britney kipróbálta magát a filmvásznon is, ekkor jelent meg első filmje, az Álmok útján címmel. Majd egyre több botrány vette körül és karrierje is megállt. Az új album, a Blackout csak 2007-ben került a piacra, a hosszú várakozás csalódást okozott a rajongók körében. Első komolyabb kislemeze, a Womanizer 2008. december 2-án, a születésnapján került a boltok polcaira, a címadó sláger lett Britney második legnépszerűbb dala. 2011-ben Femme Fatale című albummal a Billboard lista élére tornázta fel magát, a Rolling Stone zenei magazin kijelentette, hogy ez lett az énekesnő eddigi legjobb albuma.

Az énekesnő nyolcadik és egyben legszemélyesebb albuma a Britney Jean nevet kapta. A popsztár elárulta, hogy kiskorában ezen a néven szólították a szülei, és nekik köszönheti az eddig elért sikereit is. 2015-ben dalszerzőként debütált; megjelent első saját szerzeménye, a Pretty Girls, majd a Tom’s Diner című száma.

2016-ban már a kilencedik megjelent albumát ünnepelte, amely Glory címmel jelent meg és a 2017-es People Chice Awards-on négy díjat nyert. A Radio Disney Music Awardson elnyerte az Ikon-díjat is.

A pophercegnő a magánéletében már nem ért el annyi sikert és csillogást, mint a karrierjében. Első komolyabb szerelme Justin Timberlake volt. A pár 1999-2002-ig volt együtt, majd Britney gyerekkori barátjával, Jason Alexenderrel házasodott össze. A frigy azonban csak 55 óráig tartott, amivel az énekesnő megdöntötte a legrövidebb ideig tartó házasságok rekordját.

Britney Spears amerikai popénekesnő The Onyx Hotel című európai turnéjának keretében Zürichben lép fel. (MTI/EPA/Dorothea Müller)

Nem sokkal a félresikerült házasságát követően Kevin Federlin táncos rapper lett a férje, aki miatta hagyta el a terhes feleségét. Kevin és Britney frigyéből két gyermek született, Jayden James és Sean Preston, de ez a házasság is rövid volt, csupán két évig tartott. A válás után Britney élete felborult, depresszióban szenvedett és ismét a drogokhoz fordult. Nehéz évek következtek, volt férjével küzdött a gyerekek láthatása miatt. Amikor Federlin nem engedte Britney-nek, hogy láthassa fiait, az énekesnő nyilvánosan kopaszra borotváltatta a fejét. 2008-ban pedig a volt férj a rendőrséghez fordult, mivel Britney nem volt hajlandó visszaadni időre a fiait. De a pozitív drogtesztnek köszönhetően meghatározatlan időre elvesztette fiai láthatási jogát. Ez volt az a fordulópont a sztár életében, amikor úgy döntött, pszichiáter segítségére szorul.

Miután sikeresen felépült mind szellemileg, mind pedig fizikailag, visszakapta a gyámságot, és úgy tűnt, új szerelemre is lelt Jason Trawick személyében. Ez a viszony sem volt maradandó, 2013-ban Britney már egy újabb férfi, David Lucado oldalán tűnt fel, akivel miután megcsalta őt, hamarosan szakítottak. Úgy tűnik a popikon 2016-ban ért révbe, a Slumber Party forgatásán talált rá az igaz szerelem Sam Ashgari táncos személyében, akivel a mai napig egy párt alkotnak.

2019 januárjában Britney lemondta a fellépéseit, hogy beteg édesapajával lehessen, és minden erejével azon van, hogy édesapját ápolja. Reméljük hamarosan visszatérhet a turnézáshoz, és bízzunk benne, hogy nem is olyan sok idő múlva, előrukkolhat majd a tizedik albumával is.