Kultúra

Csajos sorozatok, melyek azonnal beszippantanak a különleges világukba

Ha a Szex és New York és a Született feleségek óta nem találsz igazán jó csajos sorozatot, akkor most segítünk! Íme 5 remekmű, amit érdemes azonnal elkezdened nézni.

1. Viszony

A történet középpontjában egy megkeseredett csalódott házaspár áll, és egy titkos viszony, ami mindenki életét fel fogja kavarni. Noah, aki írói babérokat dédelget, de közben csak egy fásult iskolai tanár, beleszeret a pincérnőként dolgozó Alisonba. Az egész affér eleinte csak egy könnyed kalandnak indul, de később egyre drámaibbá válnak a szálak, mind Noah szemszögéből, aki a felesége szüleivel való rossz kapcsolata miatt is küszködik, és Alison szemszögéből is, aki képtelen feldolgozni gyermeke elvesztését. A sorozat azért is olyan különleges, mert több szemszögből élhetjük át a szereplők érzéseit.

Fotó: iStock.com/ Lopolo

2. Bosszú

Emily Thorneeleinte egy gondtalan és naiv jómódú lánynak tűnik, aki szeretne beilleszkedni a gazdagok és sikeresek felső csoportjába, csakhogy a fiatal nő gyerekkora szörnyű titkot rejt. Emily minden egyes tette valójában egy hátborzongató pontossággal eltervezett bosszúhadjáratot követ, amelya négy évad során bontakozik ki. A gyönyörű tengerparti nyaralóktól kezdve, a gazdag felsőbbrendű rétegek világáig, a sorozatot nem csak a bonyolult és tökéletesen kidolgozott története miatt érdemes nézni, de a képi világa is magával ragadó.

3. Dead to me

Ezt az új sorozatot már csak Christina Applegate, és Linda Cardellini csodás színészi párosáért is érdemes lesz elkezdeni. Két gyászoló nő barátságáról szól ez a fekete-komédia, amely azt tárja fel előttünk, hogy mennyi mindenre képes valaki, hogy átsegítse a barátját élete legnehezebb időszakán, miközben titkon ezt a saját bűntudata enyhítéséért teszi. A sorozat tele van életszerűen fájdalmas jelenetekkel, és azok, akiknek valaha át kellett élniük mély gyászt, azoknak akár gyógyító hatással is lehet ez a sorozat.

Fotó: iStock.com

4. You

Aki szereti a pszicho-thrillereket, amelyek egy szerelmi szál körül forognak, akkor azoknak ez a sorozat lehet a legjobb választás. A történet középpontjában Joe a könyvesbolt tulajdonos áll, aki megszállottan kezd követni egy lányt, és élete minden egyes percéről tudni akar, hogy ezáltal később meg tudja hódítani a lány szívét. A sorozat érdekessége, hogy bár Joe-ról lassanként kiderül, hogy szociopata és gyilkos, mégis valamiért megszeretjük, és neki drukkolunk.

5. Hatalmas kis hazugságok

Ez az alkotás pont azok közé a sorozatok közé tartozik, amelyek annyira nagy hatással voltak ránk, hogy muszáj újranéznünk. Azok, akik még nem látták a második évadot, érdemes lesz előbb újranézni az elsőt, hogy visszataláljanak a szálakhoz. Asorozatot nem csak a legendás színészi gárdáért érdemes nézni (Nicole Kidman, Meryl Streep, Lara Dern, Reese Witherspoon) hanem, mert bár a történet életszerű problémák körül forog, mégis áthatja valamiféle misztikusság és titokzatosság.