Szerelem

Van egy dolog, ami miatt a férfiak lemondanának a szexről

Bizony, bármilyen elképzelhetetlennek tűnik, a férfiak egy részének annyira fontos az arcszőrzetük, hogy még a szexről is képesek lennének lemondani érte – derül ki egy nemrég zajlott kutatásból.

Mi, nők mit nem adnánk, ha testünk bizonyos pontjain, mondjuk az arcunkon soha többé nem nőne egyetlen kósza kis szőrszál sem. A férfiak többsége viszont épp az ellenkezőjére gyúr – egy nemrég 2000 amerikai bevonásával készült felmérésből kiderült, hogy ők bizony vágynak a tökéletes szakállra – és ezért elég sok áldozatot is hoznának.

Fotó: iStock.com/Hrecheniuk Oleksii

A válaszadó férfiak háromnegyede állította, hogy a hozzá szerinte legjobban illő arcszőrzettel magabiztosabbnak érzi magát, viszont átlagosan 10-ből csak hatosra értékelték elégedettségüket a szakállukkal.

Persze mindannyian vágynak a tökéletességre, amiért a következő „őrült” áldozatokat is képesek volnának meghozni: tízből négyen lemondanának a kávéról, sőt, egy éjszakát még börtönben is töltenének! 38 százalékuk egy egész napot állna sorban ügyintézés miatt, míg 18 százalékuk kopaszra borotválná magát, ötből egy férfi pedig a szexről is lemondana egy teljes évig, ha ezért cserébe tökéletes szakállt kaphatna.

A pasik egyébként nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a szakállból eredő vonzerőnek, mint mi, nők: a válaszadó lányok 63 százaléka szerint az arcszőrzet vonzóbbá tesz egy férfit, a pasiknál viszont 73 százalék gondolja így.