Életmód

Így lesz telt és szép szemöldököd

Több oka is lehet annak, ha szemöldökünk megritkul. De semmi pánik, ma már számos módszer létezik arra, hogyan lehet ismét dús és szép az arcunk karakterét is megadó szemöldökünk.

A szemöldök dússága az évek folyamán megkophat. Nem tesz jót neki a folyamatos formázás, de különböző betegségek is megritkíthatják. Ilyen például a pszoriázis vagy akár a pajzsmirigy betegség is. De nem kell elkeseredni, mert több módon is újjá varázsolhatjuk a szemöldökünket. Például speciálisan erre a célra kifejlesztett növesztő szérummal. Reggel és este bekenve a szemöldökünket látványos eredményt hozhat már egészen rövid idő alatt.

Fotó: shutterstock/puhhha

Érdemes kipróbálni azokat a szemöldök formázókat is, amelyek úgy néznek ki, mint a szempilla spirál. Nagyon egyszerű használni ezeket, mert csak átfésüljük vele a szemöldökünket szálirányban és már kész is. Azért is remek megoldás, mert nem csak színezi a szemöldökünket, hanem formázza is a fésülés által.

A szemöldök ceruza is sokat segíthet, pláne akkor, ha nem csak ritka, de egyes helyeken teljesen kikopott a szemöldökünk. Ha karakteresebb megjelenést szeretnénk az arcunknak, akkor használjunk sötétebb tónust, ha lágyabb formát szeretnénk, akkor világosabbat.
A szemöldök formázó pomádé por formájú és kis szivaccsal kell felvinni. Érdemes azonban ennek használata előtt hidratálni a bőrünket valamilyen krémmel vagy akár olajjal. Kiváló erre az argánolaj vagy a mandula olaj.

Azon túl, hogy kozmetikai szerekkel próbáljuk ismét formába hozni arcunk eme ékét, érdemes bőrgyógyászhoz fordulni vagy egy általános kivizsgálást kérni. Ugyanis, ahogy fent említettük komoly betegségről is árulkodhat a megfogyatkozott szemöldökünk.