Környezetünk

Elpusztult a világ egyik leghíresebb macskája, Lil Bub

A közösségi média egyik világsztárja volt, komoly rajongótábor gyászolja a cicát.

Lógó nyelvével, nagy szemeivel és furcsa járásával közel 2.5 millió rajongó szívét dobogtatta meg rendszeresen az Instagramon egy Lil Bub nevű macska, aki egy ritka betegség miatt maradt kiscica méretű.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

BUB watching the leaves fall. #lilbub

Lil BUB (@iamlilbub) által megosztott bejegyzés,

Gazdái, Stacy és Mike Bridavsky hétfőn tudatták a világgal, hogy december elsején, vasárnap váratlanul elhunyt – elaludt, és nem ébredt fel többé.

Lil Bub az utóbbi időben volt ugyan egészségügyi problémája – Bridavsky-ék azt mondják, egy makacs gyulladástól szenvedett –, de senki sem volt felkészülve arra, hogy ilyen hirtelen, minden előjel nélkül elpusztulhat.

Bár csak nyolc év adatott meg neki, LB (ahogy a TMZ nevezi) fontos influencernek számított mind az emberek, mind az állatok szemében: könyv, album, színpadi produkció, talkshow is fűződik a nevéhez, illetve több mint 700 000 dollárt gyűjtöttek össze a nevében rászoruló kisállatoknak.

És még egy érdekesség: a TMZ azt írja, kutatók szerint Ernest Hemingway híres hatlábujjú macskáinak vérvonalába tartozhatott Lil Bub is, mert neki is mindkét tappancsán hat lábujja volt.

„Kérünk, látogass meg mindnyájunkat az álmainkban” – írták gazdái hosszú búcsúüzenetükben Lil Bub 2.4 millió követőjének az Instagramon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I want to pet BUB for eternity. #scienceandmagic #lilbub #bubislove #iamlilbub

Lil BUB (@iamlilbub) által megosztott bejegyzés,