Gyereknevelés

Ezeken a helyeken találkozhattok a Mikulással!

Még nem maradt le senki semmiről! A Mikulás ma számos helyen, helyszínen jelen lesz, találkozni lehet vele többek között Budapest szívében, a Vörösmarty téren, a Vasúttörténeti parkban és a főváros legpatinásabb bisztrójában is. Amíg a gyerekek "ismerkednek" a nagyszakállúval, a felnőttek szusszanhatnak egyet az ünnepek előtti rohanásban.

Az igazi finn Mikulás, vagyis Joulupukki idén november 29-től egészen devember 6-ig tartózkodik Magyaroszágon. December 6-án két helyszínen is össze lehet vele találkozni. Délelőtt dél és egy óra között a Millináris Parkba, a MikulásGyárba látogat, délután pedig a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban várja 16:00 és 17:00 között a gyerekeket.

Fotó: Shutterstock

A karácsonyi díszbe öltözött Mikulás Expressz idén is végigmegy a Nyugati pályaudvart és a Vasúttörténeti Parkot összekötő útvonalon, különleges Mikulás-programot ígérve a családoknak. A különleges vonat december 6-tól 8-ig, péntektől vasárnapig tart. A végállomáson, a Vasúttörténeti Parkban Kőhalmi Ferenc műsora, továbbá interaktív és kézműves programok várják a gyerekeket, akiknek a Mikulás csomagokat is oszt majd.

Ma még a főváros 117 éves kávézójába, a Szabadság Bisztróba is ellátogat ma a Mikulás. A patinás vendéglátóhelyen ezen a napon a gyereksarokban és a hozzá kapcsolódó galérián lehet találkozni a nagyszakállúval. A kicsik számára a program ingyenes, és amíg a gyerekek játszanak, szüleik a város egyik legfinomabb forralt borát, fűszeres, forró almaitalát vagy a bisztró cukrászatának szezonális süteményeit kóstolva szusszanhatnak egyet.

Rendhagyó Bio Mikulás érkezik a Mezőgazdasági Múzeumba pénteken. Ez a Mikulás az egészséges életmódra, s az ezt szolgáló ételekre, élelmiszerekre kívánja felhívni a legkisebbek figyelmét, a koruknak megfelelő módon. A Mikulás-kalandparkban a gyerekek egy útlevél segítségével huszonöt állomást járhatnak végig, kalandos formában szerezhetnek ismereteket, kipróbálhatják a valódi ízeket.

A budapesti Pagony könyvesboltokban is találkozhattok a Mikulással, december 6-án a Bartók Pagonyban vár benneteket!