Életmód

Hajpakolás a legelképesztőbb anyagból

Számtalan hajápoló termék áll a drogériák polcain, zavarba ejtő a választék. Ám nem kell feltétlenül elzarándokolnunk oda, elég csak betekinteni a hűtőbe. Ott is megtalálhatjuk a legjobb megoldást.

Hajunknak nagy szüksége van pakolásra, a sok hajformázás után. A vasalás, beszárítás és festés megviseli a szerkezetét. Ugyanakkor nem kell hosszasan gondolkodni azon, hogy mivel tennénk újra ragyogóvá. Elég egyszerűen csak a hűtőig elmenni és kinyitni. Van benne egy remek hajkondicionáló, amelyet eddig csak a salátákba vagy a virsli mellé használtunk.

Fotó: shutterstock/mama_mia

A majonéz ugyanis remek hajpakolás, mivel rengeteg nyers tojás és olaj van benne némi ecettel kombinálva. A tojássárgája kiváló forrása az aminosavaknak, amely ösztönzi a haj növekedését és fényessé is teszi a hajunkat. Az ecet pedig segít kiegyensúlyozni a fejbőr pH-ját, ezáltal remek ellenszere a hajhullásnak is.

A használata is pofon egyszerű. Érdemes használat előtt kivenni egy-két órával korábban a hűtőből, hogy ne legyen nagyon hideg a fejbőrnek.

Kenjük be vele a megmosott és még nedves hajunkat a tövétől a hajvégekig. A fejbőrbe pedig masszírozzuk be a majonézt. Ezután tegyünk a fejünkre zuhany sapkát, kendőt vagy akár egy használaton kívüli törölközőt. Hagyjuk rajta a majonézt legalább tíz percig a hajunkon, de lehet valamivel tovább is. Ezután csak annyi a teendő, hogy lemossuk és samponnal alaposan hajat mosunk.

Ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el, hetente legalább egyszer végezzük el ezt a műveletet. A hajunk biztosan meg fogja hálálni.