Kultúra

Tényleg minden szív bajos, ha terhesen kell sztriptízelni

December 5-től játsszák a mozik Orosz Dénes legújabb rendezését. A Seveled című film főbb szerepeiben Mészáros Bélát, Tenki Rékát és Básti Julit láthatjuk.

A Seveled főszereplője az örök kritikus Gergő (Mészáros Béla), aki egy igazán furcsa hazugsággal próbálja meg boldoggá tenni az unokára vágyó, súlyos szívbeteg édesanyját. Hogy teljesítse Emma néni (Básti Juli) vágyát, Gergő bemutatja neki öt hónapos terhes szomszédját, Sacit (Tenki Réka), és azt hazudják, a lány az ő gyermekét hordja a szíve alatt. A történet akkor kezd bonyolódni, amikor az anyuka hirtelen gyógyulni kezd, a fiataloknak pedig tovább kell játszaniuk a szerelmespárt.

Fotó: Kiss Nelly / Intercom

A film plakátján van egy mondat: „Minden szív bajos.” Ebben a vígjátékban viszont azt is mondhatnánk, hogy bájos. A Seveled egy olyan szerethető film lett, ami tökéletes kikapcsolódás nyújt, tökéletes időzítésben. Orosz Dénes talán az eddigi legjobb filmjét rendezte meg, a Poligamy és a Coming out után.

Olyan szereplőkhöz nyúlt, akik nem elcsépeltek. Mészáros Béla már a BÚÉK című filmben is maradandót nyújtott, Tenki Rékának még a sztriptíz is ment terhesen – külön érdekesség, hogy a díszbemutató után egyenesen a szülőszobába ment, ahol megszületett a kisfia – Básti Julit pedig mindig öröm filmvásznon (is) látni.

Főszereplők és a rendező a díszbemutatón Fotó: InterCom

Sokszor az ember csak ül a moziban, érzi, hogy jó-jó, egynek ez is elment, de nincs benne semmi több. A Seveled ettől jóval több. Humoros és hazudósan őszinte, egy jól megírt forgatókönyvvel, ami azt eredményezi, hogy a végén úgy távozunk a moziteremből, hogy mosoly van az arcunkon.

Fotó: Kiss Nelly/Intercom

Ráadásul nem csak a főszereplőkre épít, mert van egy másik vicces szerelmespár Adonisz és Hedvig (Mészáros Máté és Rezes Judit), akik annyira nem valóságosak, hogy már ettől hisszük el, hogy ilyen tényleg megtörténhet. De a színészparádé velük sem ér véget. Pogány Judit, Ónodi Eszter, Fekete Ernő, Molnár Áron, Cserhalmi György és Bodrog Gyula is felbukkan, olykor rövid, de ütős jelenet erejéig.

Bodrogi Gyula és Cserhalmi György Fotó: Kiss Nelly / Intercom

Ha a karácsonyi filmdömpinghez épp nincs kedved, akkor a Seveledre jó választás jegyet venni!