Kultúra

Szerepszemle a Dunán

Érdemes lesz nézni a Duna Televíziót december 12-én 21:55-től, mert egy humoros és különleges amerikai vígjátékot láthatunk.

A Szerepszemle című filmet, Brad Silberling rendezte, olyan nagy színészekkel, mint Morgan Freeman és Paz Vega. 

A történet főhőse egy leszálló ágban lévő színész, aki mér évek óta nem kapott filmszerepet, de most végre lehetősége nyílik, hogy újra dolgozhasson. Ahhoz, hogy minél inkább átélhesse a szegény negyedben élő karaktert, ellátogat a latinnegyed egyik szupermarketébe. A kiégett színész nem is sejti, hogy pont ebben a boltban fog az életét meváltoztató nővel találkozni. 

Fotó: justwatch

Scarlett, aki a bolt pénztárosa, beszédbe elegyedik a lecsúszott színésszel, és a férfit úgy elbűvöli a fiatal nő, hogy az kivárja a hölgy műszakjának végét, hogy hazafuvarozhassa. Ahogy beszélgetnek, kiderül, hogy Scarlett gyűlöli a munkáját, de nincs elég önbizalma, hogy másik állás után nézzen.

A férfi és a nő élete sokkal jobban hasonlít, mint azt azelőtt gondolták volna, és mind a ketten segítenek a másiknak, hogy új életet kezdhessenek. Gyönyörű film ez a barátságról, szerelemről, és arról, hogy sosem késő váltani, pláne, ha van valaki, aki hisz bennünk. A film egyszerre vígjáték és dráma műfajú, a két színész varázslatos játékától pedig felejthetetlen élményt ad. 

Hol? Mikor? December 12-én, 21:55-től a Dunán