Kultúra

A Másnaposok szellemében készült a Pesti balhé – VIDEÓVAL!

Nagy balhé vár a nyáron! A gyerekkori barátokat, akik felnőtt korukban együtt próbálják ki a műkincs-visszarablás örömeit.

Megérkezett az új magyar vígjáték, a PESTI BALHÉ első, rövid előzetese. A film izgalmas szereplőgárdával vág neki a balhénak: a gyerekkori barátokat, akik felnőtt korukban együtt próbálják ki a műkincs-visszarablás örömeit Mészáros Béla, Szabó Simon, Petrik Andrea, Elek Ferenc és Inotay Ákos játssza.

Amikor az amatőr banda egy régi profi betörőhöz fordul segítségért, akkor Reviczky Gábor is bekerül közéjük, fő ellenségüket pedig Hegedűs D. Géza alakítja.

A történet szerint: gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek – de szerencsére nem komolyodtak meg.

Jelenet a filmből Fotó: Glodi Balázs

Marcell (Mészáros Béla) kivételével, aki kőgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihentagyú tréfacsinálók, mint voltak. És amikor a banda (Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor, Inotay Ákos) egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére…

Lóth Balázs rendező – a Drága örökösök és a 200 első randi jó néhány epizódjával készült fel a feladatra – a Másnaposok-filmek speciálisan budapesti ízekkel felturbózott változatát készítette el: egy őrült képrablás, egy még őrültebb barátság és egy nagy szerelem történetét.

Jelenet a filmből Fotó: Glodi Balázs

A film 2020 nyarán kerül a mozikba.